Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

S-a descoperit ”Poarta spre Iad”! Este pe cale sa devină cea mai fierbinte atracție turistică din lume (video)

burning-crater5

Un crater invaluit in flacari, aflat in desertul Karakum, ar putea deveni cea mai noua si mai fierbinte atractie turistica a Turkmenistanului, iar asta gratie unor proiecte puse la cale de catre Guvernul din Turkmenistan.

Situat la aproximativ 270 de kilometri nord de capitala Ashgabat, langa micuta asezare numita Derweze, craterul botezat „Poarta catre Iad” este rezultatul unei erori de foraj facuta de oamenii de stiinta sovietici.

foto: travelerfromestonia.blogspot.ro

 

Reprezentantii Guvernului din Turkmenistan spera ca acest crater va creste considerabil numarul de turisti in fostul stat sovietic care, in prezent, primeste anual circa 12.000 – 15.000 de vizitatori din 50 de tari.

 

Groapa, situata pe un camp de gaze naturale, a fost creata in anul 1971, dupa ce o uriasa instalatie de foraj s-a prabusit la pamant.

 

Temandu-se ca mari cantitati de gaze ar putea face rau asezarilor omenesti din apropiere, oamenii de stiinta au dat foc craterului, asteptandu-se ca acesta sa arda vreme de cateva zile.

foto: dailymail.co.uk

 

Mai bine de 4 decenii mai tarziu insa, craterul este inca in flacari si sute de turisti in viziteaza in fiecare an, oficialii sperand ca in anii viitori numarul de vizitatori sa fie cu mult mai mare.

 

Doritorii de senzatii tari se pot apropia periculos de mult de crater, acesta nefiind imprejmuit de niciun gard, insa specialistii ii sfatuiesc totusi sa pastreze o anumita distanta, intrcat riscurile sunt foarte mari.

sursa: adpm.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.