Connect with us

Hi, what are you looking for?

diverse

Scrisoare unui psiholog către fiica sa: ”singura obligație a ta e să fii sigură că meriți dragostea unui om bun”

Psihologul Kelli Flangan îi scrie fiicei sale despre tot în lume în formă de scrisori. Un fel de mesaje înțelepte cu sfaturi pentru viitor, iar recent a publicat una dintre cele mai renumite scrisori ale sale, care a strâns peste mii de cititori în timp record.

”Draga mea,

Nu demult, am căutat ceva în Google împreună cu mama ta. Drept răspuns, din greșeală, am obținut o listă cu cele mai populare căutări din lume. Prima pe listă era: ”cum să ții bărbatul lângă tine.”
Această întrebare m-a uimit. Am trecut cu ochiul câteva din infinitele articole despre cum să fii sexuală, când e momentul potrivit să-i aduci berea sau sandwich-ul și cum să-ți faci bărbatul mai deștept și mai arătos.

M-am enervat.

Draga mea, nu-i adevărat – niciodată nu ai fost și nici nu vei fi obligată – să-ți ”ții bărbatul lângă tine.”

Ține minte: singura obligație a ta e să fii sigură că meriți dragostea unui om bun. Să-ți păstrezi această siguranță adânc în suflet, acolo, unde nu o vor putea distruge pierderile, egoismul sau refuzurile, care le întâlnim pe parcursul vieții. (Dacă vei ține minte, că nu numai tu, ci oricare alt om merită dragoste și respect poți să consideri că câștigat lupta pentru fericire. Dar asta e tema altei scrisori).

Dacă tu vei crede că ești valoroasă așa cum ești, atunci o să atragi băiatul care va fi capabil să te aprecieze și care va vrea să-și trăiască viața îndrăgostindu-se în fiecare zi și clipă, din ce în ce mai mult, de tine.

Draga mea, vreau să-ți povestesc despre băiatul care nu va avea nevoie să fie ținut, pentru că el va vrea să rămână benevol lângă tine.

Mi-e indiferent dacă el are o postură corectă la masă, important e ca el să nu-și ia ochii de pe năsucul tău, când îl încrețești râzând.

Mi-e indiferent dacă poate să joace golf, important e că el o să se poată juca cu copii voștri și să observe entuziasmat cât de mult ei seamănă cu tine.

Mi-e indiferent cât de viteaz e el, important e să aibă putere să te ajute să-ți poți demonstra puterea inimii.

Cel mai puțin mă interesează pe cine a votat la alegeri –dacă el te va respecta în casă și te va venera în adâncul inimii.

Mi-e indiferent ce culoare are, dacă el va acoperi viața voastră cu culori calde, tandrețe și va fi capabil să-și jertfească idealurile și principiile sale pentru voi.

Mi-e indiferent ce religie are sau dacă e ateu, e important să înțeleagă că în viață sunt lucruri sfinte și să știe că fiecare clipă din viață, fiecare clipă cu tine, e sfântă.

Draga mea: dacă tu vei găsi un astfel de bărbat în viața ta și chiar dacă el nu va avea aceleași principii, aceleași idei, aceleași plăceri ca și mine, noi oricum vom avea cea mai mare comoară din lume, la care vom ține la fel de mult: pe TINE.

Pentru că cel mai important lucru care trebuie să-l faci ca să-l ții lângă tine -e să fii tu însăți.
Bărbatul care te va iubi mereu,
Tata ”

”Am scris această scrisoare fiicei mele, dar vreau să o adresez fiecărei femei pe care am întâlnit-o în viața mea – spune Kelly Flangan în blogul său – femeii care nu a auzit astfel de cuvinte de la tatăl său.

De asemenea am scris-o și pentru generația tânără de băieți – viitori bărbați, care într-adevăr au nevoie să înțeleagă lucruri cu adevărat importante. V-a întâlni fiica mea pe cineva cu adevărat iubitor, depinde doar de voi – dacă cel puțin unul din voi nu va uita de lucrurile cu adevărat importante. ”

sursa: yupi.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.