SINDROMUL turbinelor eoliene. ADEVĂRUL despre mult iubita energie verde sau cum să te îmbolnăvești ECO

eoliana

Cand Edward si Sue Hobart si-au construit casa de vis pe care si-o doreau, pe un minunat teren de aproximativ 6 acri, in Falmouth – un mic oras sudic din  Massachusetts – nu s-au gandit ca intr-o zi vor fi obligati sa-l abandoneze datorita initiativei locale de ”energie verde” (surse de energie regenerabila si nepoluanta).

Dar migrenele constante, zgomotele in urechi, ameteala si insomnia provocate de invartirea neincetata a mai multor turbine eoliene locale, s-au dovedit a fi intolerabile, producandu-le simptome groaznice, raportate si de multi altii din zona, de atunci.

Un studiu recent facut de ABC News despre asa-numitul ”sindrom al turbinelor eoliene” sau colectia de simptome raportate frecvect de catre persoanele care locuiesc in apropierea turbinelor eoliene, a descoperit o serie de boli legate de utilizarea acestei tehnologii, in special in apropierea zonelor rezidentiale.

Pentru familia Hobart si multe altele, recenta instalare a doua turbine eoliene de mari dimensiuni si a uneia mai mici in mica si linistita lor comunitate, a adus si aceste probleme de sanatate, fara a le da si posibilitate de a schimba ceva.

”Uneori noaptea, in special in timpul iernii, ma trezesc cu o agitatie in piept si ma gandesc: ”Ce naiba este asta” singurul loc unde mi se intampla, este acasa la mine.”  – a explicat Sue pentru ABC News, mentionand ca initial ea nu a avut nici o idee ca simptomele misterioasei ei boli ar putea fi rezultatul functionarii turbinelor eoliene. ”Iti dai seama ca asta este cauza, abia cand pleci in alta parte si observi ca nu se mai intampla”.

Turbinele eoliene creeaza sunete de frecventa joasa care pot provoca probleme de sanatate, recunosc expertii

Familia Hobart, ca si multi altii de asemenea, nu resimt nici o problema de sanatate atunci cand sunt departe de turbine. Dar de fiecare data cand se intorc acasa, simptomele revin, ca rezultat al anumitor sunete de frecventa joasa emise de vibratiile si zgomotele turbinelor, spun expertii. Dr. Nina Pierpont de exemplu, un medic pediatru din New York si instruita la Universitatea Johns Hopkins, spune ca sindromul turbinelor este foarte real si ca acesta este ”micul secret murdar” al industriei de energie verde.

De ani de zile, dr. Pierpont si sotul ei pledeaza impotriva utilizarii continue a turbinelor eoliene, in special in apropierea zonelor rezidentiale, datorita rapoartelor continue care arata raspandirea simptomelor bolii.

Dr. Pierpont a publica chiar si propiul studiu de caz in 2009, intitulat ”Sindromul turbinei eoliene” care arata ca oamenii care locuiesc pana la 2 km departare de aceste turbine eoliene se confrunta cu probleme de sanatate majore, ceea ce face imposibil pentru multi dintre ei sa duca o viata normala si productiva.

Industria ”energiei verzi” acuza pe nedrept suferinzii sindromului, afirmand ca acestia isi imagineaza simptomele

Avocatii energiei eoliene au negat in mod repetat astfel de reclamatii, merganD chiar mai departe si acuzand pe cei care sufera de acest sindrom ca fabrica sau isi imagineaza simptomele. Acest fapt nu a oprit insa familia Hobart si pe altii, de la a lupta pentru a avea aceste monstruozitati de metal indepartate. Potrivit ABC News, familia Hobart a depus o reclamatie de ofensa, in luna februarie, impotriva Notus Clean Energy, propietarul turbinei mici. Multi alti localnici au inceput de asemenea, procese impotriva orasului, care detine cele doua turbine mai mari.

”Problema principala este ca ei au fost ‘fortati’ sa se mute dupa terenul lor” a declarat Brian Mannal, avocatul familiei Hobart, catre mass-media. ” Aceste turbine enorme, industriale – mai mari decat un Boeing 747 – au fost instalate in imediata apropiere a propietatii familiei Hobart, acestia neavand incotro decat sa isi paraseasca casa deoarece nu mai puteau trai acolo.

In timp ce procesul familiei Hobart este inca in curs, orasul continua sa fie bombardat cu procese suplimentare care doresc indepartarea turbinelor. La un moment dat, consillierii locali ai orasului au votat in unanimitate indepartarea turbinelor eoliene dar masura oficiala adusa in fata orasului cateva luni mai tarziu, a fost votata impotriva.

sursa: https://saccsiv.wordpress.com/

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *