Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Specialiștii afirmă că sucul de varză nu e mâncare, ci remediu natural

Remediile naturiste se află sub picioarele noastre, în grădini, pe cîmpuri. Iar unul dintre aceste remedii este sucul de varză, care asanează organismul, îmbogățindu-l cu vitamine și substanțe hrănitoare și tratează multe boli mai bine decît pastilele.

Modul de preparare

Înlăturați frunzele superioare, tăiați ciocanul, apoi tăiați varza și dați-o prin mașina de suc sau de tocat, după care strecurați sucul (veți avea nevoie de aproape 2 kg de varză pentru 1 l de suc). Păstrați în frigider, în vase de sticlă sau emailate.

Proprietățile sucului de varză

– Romanii considerau că sucul de varză conferă putere organismului, rezistență la diferite boli, înlătură insomnia, calmează durerile de cap.

– Datorită proprietăților cicatrizante, sucul de varză este eficient în cazul ulcerului gastric.

– Sucul de varză ameliorează schimbul de lipide, are proprietăți antibacteriene față de stafilococul aureus, elimină colesterolul, substanțele toxice.

– Sucul de varză este eficient în cazul gastritei cu aciditate reduse.

– În cazul amigdalitelor e bine de făcut gargare cu suc de varză (diluat cu apă 1:1), iar sucul amestecat cu zahăr sau miere vă poate scăpa de tuse.

– Sucul și varza proaspătă sînt eficiente în cazul rănilor e nu trec, iar în cazul arsurilor, sucul de varză se amestecă în proporții egale cu albuș de ou.

– Coctailul din suc de varză, lămîie, măr și pătrunjel verde se pregătește în mixer, se bea seara, înainte de somn. Această băutură elimină oboseala.

– Sucul proaspăt de varză are proprietăți antiseptice și antiinflamatoare.

– Sucul de varză băut pe nemîncate contribuie la cicatrizarea ulcerului stomacal.

– Sucul de varză se bea în cazul afecțiunilor splinei, ficatului, iar împreună cu decoctul din semințe de varză – în cazul insomniei.

Sursa și foto: ecology.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.