Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Știri de pe frontul din Vest! O româncă stabilită în Germania spune adevărul după atacurile teroriste din ultima perioadă

 

berlin-politie-465x390

O ardeleancă originară din Alba Iulia, stabilită în Germania, povesteşte că nemţii se tem să mai meargă în spaţii aglomerate sau la evenimente. Mai mult, aceasta spune că şi metroul este evitat, iar frica unui nou atac e prezentă în rândul comunităţii.

Mihaela locuieşte într-un orăşel din Germania, la 50 de kilometri de Munchen, iar atacurile care s-au abătut asupra acestei ţări nu au fost, pentru ea, o surpriză, frica instalându-se după atentatele teroriste care au afectat alte state, transmite Mediafax.

”După ce am văzut necazurile din Franţa şi Turcia mă gândeam cu spaimă că putem fi şi noi în situaţia lor. Oamenii evită acum, mai mult ca niciodată, să circule cu metroul şi cu alte mijloacele de transport în comun în care s-ar putea produce o astfel de tragedie. Totodată, o prietenă de origine germană îmi spunea că nu va participa în niciun caz la Oktoberfest. Sunt în asentimentul ei. Oamenii evită evenimentele de amploare, iar frica unui nou atac este iminentă”, a spus Mihaela, care are 34 de ani.

Ea este de părere că la originea acestor atacuri nu stau musulmanii, ”ci persoane care nu au nicio credinţă, niciun Dumnezeu” şi consideră că situaţia în Germania, inclusiv din punct de vedere economic, s-a înrăutăţit după primirea refugiaţilor.

”Germania nu mai este ţara care a fost după ce a primit valul de refugiaţi, iar condiţiile nu mai sunt aceleaşi. Înainte, în şcoli nu era mizerie, iar părinţii nu erau puşi în situaţia să cotizeze pentru renovări sau alte necesităţi. Serviciile în sănătate sunt tot mai puţin decontate, iar, de exemplu, când se strică un drum durează tot mai mult până se repară. Cu alte cuvinte, ne mişcăm mai greu, pentru că îi ducem în spate”, a afirmat Mihaela.

De situaţia privind refugiaţii este acuzată şi cancelarul german Angela Merkel, unii cetăţeni fiind de părere că ”trăieşte într-un palat, înconjurată de bodyguarzi şi nu vede ce este în stradă şi cât muncesc oamenii de rând”, declară Mihaela.

Ea s-a stabilit în urmă cu câţiva ani în Germania, venind din Alba Iulia, şi nu doreşte să părăsească această ţară, chiar dacă trece printr-o perioadă foarte dificilă.

În Germania s-au comis în această perioadă mai multe atacuri. Lunea trecută, mai multe persoane care călătoreau cu trenul în centrul Germaniei au fost rănite după ce au fost atacate de un adolescent afgan cu un topor şi cu un cuţit. Vineri seara, în oraşul Munchen, 21 de persoane au fost rănite şi alte nouă au decedat după un atac armat comis de un tânăr de origine iraniană, iar duminică un solicitant de azil sirian în vârstă de 21 de ani a atacat trei persoane cu o sabie, omorând o femeie. În noaptea de duminică spre luni o persoană a decedat şi alte 11 au fost rănite după o explozie într-un restaurant din Ansbach.

Cel mai recent incident s-a petrecut marţi, când un medic a murit după ce a fost împuşcat de un pacient care apoi s-a sinucis.

sursa: frip.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.