Top 5 locuri de muncă care îţi îmbolnăvesc plămânii

Locul de muncă poate să ne distrugă foarte uşor sănătatea, iar organele cel mai des afectate sunt plămânii. În urma unui raport prezentat de către Departamentul Muncii din SUA, 23.000 de americani suferă de boli ale plămânilor cauzate de mediul în care lucrează, iar 16.000 dintre ei mor anual. Vezi mai jos care sunt locurile de muncă cele mai toxice.

Pe locul întâi în topul toxicităţii se află domeniul construcţiilor. Aici ne referim la muncitori care inhalează toată ziua praf şi tot felul de substanţe toxice, mulţi ajungând să facă mezoteliom pleural sau chiar cancer.

Tot sus în clasament, ocupând cea de-a doua poziţie se regăsesc fabricile unde se ambalează conserve şi mezeluri, deoarece aici se lucrează mult cu diacetil, o substanţă foarte toxică. Dacă este inhalată în cantităţi mari şi în mod frecvent, poate să distrugă plămânii şi să cauzeze moartea.

Cu toate că pare ciudat, cei care activează în domeniul medical pot să se îmbolnăvească de astm din cauza inhalării prafului fin care se află pe interiorul mănuşilor folosite.

Cei care lucrează fabricile de textile pot să se îmbolnăvească de bisinoză, o tulburare cronică ce provoaca îngustarea lumenului căilor aeriene, cauzată de inhalarea particulelor de bumbac, in, cânepă sau iută.

Pe locul cinci se află cei care lucrează pe post de barmani în cluburi, pub-uri, baruri sau alte locaţii unde se fumează mult şi tot acest fum este inhalatore în şir de către cei care servesc după tejghea sau la mese.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *