Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Totul despre alergii. Scapi de ele simplu, cu remedii naturiste

alergii-cover

Alergia reprezinta o reactie anormala a tesuturilor in urma expunerii la un antigen,denumit adesea si alergen. Cu alte cuvinte reactia alergica se manifesta in cazul in care tesuturile organismului prezinta un grad mare de sensibilitate la un anumit alergen.

Alergenul ajunge la nivelul tesuturilor fie prin contact direct cu pielea, fie prin contactul cu mucoasele membranare ale diferitelor organe sau intrand in fluxul sanguin.

Factorii alergeni sunt extrem de variati pornind de la polen, praf, produse cosmetice, par de animale, plante otravitoare, seruri, vaccinuri, medicamente, caldura, frig, expunerea la soare si pana la consumul unor alimente. Alimentele care provoaca cel mai adesea reactii alergice sunt portocalele, laptele, ouale, graul, pestele, fructele de mare, ciocolata, rosiile sau capsunile.

Cauzele alergiilor

In general alergiile apar ca urmare a stilului de viata dezechilibrat sau a unor obiceiuri alimentare nesanatoase. Astfel, reactiile alergice pot fi declansate de consumul excesiv de mancaruri rafinate sau procesate, cu un continut mare de aditivi alimentari. De asemenea, stresul emotional sau psihologic duce la aparitia alergiilor.
Simptomele alergiilor

Simptomatologia alergiilor se manifesta diferit in functie de organele afectate. In plus, acelasi antigen poate declansa reactii diferite in functie de particularitatile fiecarui individ.

Cele mai frecvente simptome ale alergiilor cuprind urmatoarele manifestari:

  • dureri de cap recurente;
  • migrene;
  • stare de ameteala;
  • irascibilitate;
  • stare de nervozitate;
  • depresie;
  • nevralgie;
  • conjunctivita;
  • eczeme;
  • rinita alergica (alergii de primavara);
  • congestie nazala sau rinoree (secretie nazala abundenta);
  • diaree;
  • varsaturi;
  • urticarie;
  • astm;
  • dificultati respiratorii;
  • umflarea fetei si a ochilor.
  • Remedii pregatite acasa pentru alergii

Tratament pe baza de substante nutritive

Studiile de specialitate au relevat faptul ca anumite substante nutritive sunt benefice pentru tratare si prevenirea alergiilor. In acest sens administrarea unei doze de 100mg de vitamina B5 (acid pantotenic) timp de 1 luna amelioreaza simptomatologia specifica alergiilor. La randul sau vitamina E, administrata in doze zilnice de 400mg, timp de 4 pana la 6 saptamani ofera organismului proprietati antialergice.

Tratament pe baza de ulei de ricin

Amestecati 5 picaturi de ulei de ricin intr-un pahar de apa sau suc natural de fructe sau legume. Beti continutul rezultat dimineata pe stomacul gol. Acest remediu previne reactiile alergice de la nivelul tractului intestinal, a pielii si a cailor nazale.

Tratament pe baza de lime

Lime-ul este considerat un remediu eficient pentru orice tip de alergie. Pentru aceasta este necesar sa scoarceti zeama de la 1 lime in 1/2 pahar cu apa calduta, apoi adaugati 1 lingurita de miere de albine. Beti continutul rezultat, zilnic, dimineata pe stomacul gol. Lime-ul nu numai ca stimuleaza eliminarea toxinelor din organism, ci detine efecte antitoxice si antialergice asupra organismului. ATENTIE: Persoanele alergice la citrice trebuie sa evite acest remediu.

Tratament pe baza de banane

In cazul persoanelor la care alergiile se manifesta prin iritatii cutanate, tulburari digestive sau astm, consumul zilnic a 1-2 banane ajuta la ameliorarea acestor simptome. ATENTIE: Bananele pot duce la randul lor la aparitia alergiilor.

Tratament pe baza de sucuri de legume

Pentru a trata sau preveni eficient alergiile este recomandat sa consumati zilnic 500ml de suc de morcov in combinatie cu suc de sfecla si suc de castravete. Pentru aceasta amestecati cate 100ml de suc de sfecla si suc de castravete cu 300ml de suc de morcov.

Diete pentru alergii

Dieta cu sucuri proaspete de fructe
Cea mai buna cale de a preveni sau trata alergiile este intarirea sanatatii si a rezistentei fizice. Extrem de eficiente in acest sens s-au dovedit posturile cu sucuri proaspete de fructe. Acest regim trebuie urmat pentru o perioada de 4-5 zile si repetat periodic.

Dieta cu un singur tip de fructe sau legume

Dupa incheierea perioadei de post este bine ca timp de o saptamana pacientul sa consume un singur tip de fructe sau legume, recomandati fiind morcovii, merele sau stugurii. Dupa inca o saptamana se poate introduce un nou fruct sau o noua leguma in alimentatie, pentru ca dupa 4 saptamani pacientul sa inceapa sa consume din nou alimente pe baza de proteine. In cazul in care prezentati reactii alergice la un anumit aliment este bine ca acesta sa fie eliminat din alimentatie.

Evitati ceaiul, cafeaua sau alimentele cu un continut mare de aditivi alimentari

Alimentele care trebuie excluse din dieta persoanelor care se confrunta cu alergii sunt urmatoarele: ceai, cafea, ciocolata, bauturi pe baza de cola, zahar si produse cu zahar, cereale rafinate, faina, peste, pui, tutun, lapte, branza, unt, mancaruri afumate sau sarate, precum si orice alt tip de alimente care contin aditivi, conservanti sau arome artificiale.

Evitati stresul, efectuati zilnic exercitii fizice si meditati

In cazul persoanelor al caror factor declansator al alergiilor este stresul se recomanda utilizarea metodelor de relaxare, exercitiile fizice si meditatia. Aceste activitati ajuta la combaterea stresului si, implicit, la ameliorarea alergiilor. De asemenea, exista cateva posturi yoga, asa cum sunt yogamudra, ardh-matsyendrasana, sarvangasana, shavasana, si anuloma-viloma pranayama benefice pentru tratarea alergiilor.

sursa: i-medic.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.