Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Un oraş uitat, descoperit în Etiopia-“Oraşul Giganţilor”

Templul Yeha, in Tigra, una dintre cele mai vechi structuri din Etiopia. Foto: Jialiang Gao/Wikipedia (CC BY-SA 3.0)

Un oraş uitat, considerat a fi din secolul X d.Hr., a fost descoperit în estul Etiopiei de o echipă de arheologi de la Universitatea din Exeter, Marea Britanie.

Artefacte din Egipt şi India şi bijuterii şi artefacte din Madagascar, Maldive, Yemen şi China au fost găsite în oraşul uitat de timp şi de oameni din regiunea Harlaa (Harari).

Arheologii au descoperit, de asemenea, o moschee din secolul al XII-lea, similară cu cele din Tanzania şi Somaliland, fapt ce dovedeşte legăturile istorice între diferitele comunităţi islamice din Africa.

Descoperirea revoluţionează studiul comerţului într-o parte neglijată din punct de vedere arheologic din Etiopia. Această zonă era centrul comerţului în regiune.

Există un mit local potrivit căruia zona era locuită de giganţi deoarece clădirile şi zidurile au fost construite cu blocuri mari de piatră care nu puteau fi ridicate de oamenii obişnuiţi. Cu toate acestea, arheologii nu au găsit nici o dovadă a acestui fapt.

Rămăşiţele unora dintre cele 300 de persoane îngropate în cimitirul oraşului sunt analizate pentru a afla care era dieta lor.

sursa:tititudorancea.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.