Un reputat om de știință german rupe tăcerea despre români

Un arheolog din Germania, Barbara Deppert Lippitz, a vorbit într-un intrerviu acordat revistei Formula As, despre România şi despre români.

„Voi sunteți cu siguranță urmașii dacilor. Românii au venit, au luat aurul, au stat o perioadă și au plecat. Este adevărat că au lăsat și câteva urme prin această trecere temporară pe teritoriul dac. Au lăsat puțină latină, pentru că latină era limba oficială, au lăsat ceva monumente, expresie a recunoscutei culturi române, și foarte puține obiceiuri, dar ei nu au putut să schimbe structura poporului dac, până la plecarea lor și nici după aceea. Poporul român, care desigur a suferit și alte influențe, se deosebește radical de cel italian. Este mult mai ospitalier, mai jovial, mai comunicativ. Legătura românilor cu natura este mult mai profundă decât a celorlalte popoare europene. Și această este cea mai importantă moștenire păstrată de la daci. Dacii erau una cu natura. Natura era viață lor, iar viață lor era natura.”

„Aveti peste 6000 de ani de istorie a aurului! Este istoria voastră și numai cine nu vrea nu o privește la adevărată ei valoare. După părerea mea, sunteți singura țară din Europa care are istoria scrisă în propriul ei aur”, a declarat aceasta, scrie  realitatea.net

loading...

De asemenea, ai putea dori...

1 răspuns

  1. Costica Huzum spune:

    Finalmente din afara Romaniei mai avem si cuvinte de apreciere,cuvinte curate si adevarate,punctandu.se pe NATURALETEA originei romanilor ca urmasi ai unei DACII cu inimi si suflete de AUR,legatura stransa intre ROMAN- DUMNEZEU – NATURA a ramas intacta chiar si dupa multe agresiuni ,frumusetea traditiilor unui popor unic prin vointa si credinta,dragoste de glie si natura starneste admiratie peste tot in lume,aurul sufletului nostru de romani urmasi ai DACILOR STRABUNI este recunoscut si chiar ravnit,asadar sa pastram cu strasnicie imaginea neamului romanesc protejat de un spirit Dumnezeesc..!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *