Unele lucruri nu sunt foarte clare. Semnificația etichetelor de pe recipientele de apă îmbuteliată

semnificatia etichetelor

Apa imbuteliata a fost mult timp apreciata pentru siguranta sa, dar uneori poate contine ” nutrienti sanatosi”, sau arome care pot face rau, deoarece unele lucruri nu sunt foarte clare!

Din pacate, stiinta a dovedit ca firmele castiga pana si din imbutelierea apei de la robinet in zonele afectate de seceta. Veti fi uimiti sa aflati ca profitul ajunge pana la 1 900%. Urias, nu?  In cazul in care nu te poti obisnui cu gustul apei de la robinet, filtrarea este cea mai buna solutie.

Aceasta costa bani, dar cel putin va ofera apa de calitate. Optati pentru cel mai bun sistem si veti avea de castigat.

Cu toate acestea, uneori, nu ai nicio alta optiune decat sa iei o sticla cu apa, pentru ca iti este, pur si simplu, sete. Dar, apa imbuteliata nu ar trebui sa fie singura ta preocupare. Ce-i cu toate containerele de plastic ramase de la produsele alimentare? Si chiar mai rau, de cele mai multe ori alimentele sunt ambalate in plastic.

Cercetarile au aratat ca producatorii folosesc diferite tipuri de materiale plastice, iar fiecare dintre acestea patrund zi de zi in casa ta.

Aici este o scurta lista a tipurilor de plastic, cele mai comune, precum si riscurile ce le aduc pentru sanatate.

  • PET sau PETE

Este materialul plastic utilizat pentru sticlele de unica folosinta. Exista o mare posibilitate ca acestea sa emita antimoniu si metale grele. Nu ai nevoie de acest lucru in corpul tau, deoarece afecteaza echilibrul hormonal. De asemenea, este considerat a fi cancerigen.

  • HDP sau HDPE

Acestea sunt considerate ” bune” in lumea plasticului, deoarece reprezinta o amenintare mica pentru starea generala de sanatate.

  • PVC sau 3V

PVC are legatura cu emisia de substante chimice toxice, care perturba hormonii din corpul uman. PVC- ul are un continut ridicat de clor, ceea ce duce la eliberarea excesiva de dioxine in timpul fabricatiei, arderii sau procesului de depozitare. Dioxinele sunt cunoscute in declansarea problemelor de sanatate legate de reproducere, de dezvoltare si de alta natura. Oamenii de stiinta au confirmat ca acestea sunt cancerigene.

  • LDPE

Este o componenta majora a pungilor de plastic si nu sunt considerate o amenintare pentru sanatate.

  • PP

Acesta nu reprezinta un risc mare pentru sanatate. Este plasticul folosit la ambalarea iaurturilor si siropului.

  • PS

Stirenul este o substanta cancerigena, care este eliberata de ambalajele PP. Producatorii folosesc acest tip de material plastic in productia de pahare si caserole.

  • PC sau nicio eticheta

Acesta este ultimul tip de ambalaj din material plastic folosit in alimentatie. Se fabrica din BPA, un cunoscut distrugator al sistemului endocrin. PC-ul este folosit la sticlele sport si recipientele pentru alimente.

Data viitoare cand alegi produsele de la un magazin, alege intotdeauna HPDE si PP. Stai departe de PETE, PVC, PS si PC.

Articol relatat de portalul Sicni.ro

*Continutul acestui articol este doar pentru informare si nu se doreste a fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, va recomandam sa consultati un medic specialist.

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *