Mai marii zilelor noastre, aflați după gratii au început să genereze „lumină” pentru spirit. Aceste lucrări au primit girul unor Profesori Universitari, iar autorii au beneficiat de prevederile legii 254/2013 privind executarea pedepselor:
“Cărţile care intră în categoria lucrărilor ştiinţifice şi aduc un aport societăţii îi asigură autorului deţinut o scutire de pedeapsă, fapt care exclude cărţile de memorii sau creaţiile literare.”
Gigi Becali: „Vizitatorii din Norvegia avea o singură victorie din şase meciuri în cupele europene. Chipciu a punctat în minutul 21, Latovlevici a făcut-o în 37 şi ecuaţia calificării a fost rezolvată“
„Dacă mi-ar fi spus cineva în tinereţe că voi scrie o carte, l-aş fi considerat nebun. Ideea că eu aş putea să stau ore întregi cu pixul în mână în faţa unor foi de hârtie mi s-ar fi părut o glumă proastă“.
Dinel Staicu: “Eu, anonimul controversat, dedic această lucrare în totalitate ex. Preşedintelui NICOLAE CEAUŞESCU care a condus remarcabil – ca şi gospodar – destinele României timp de 25 de ani către «Epoca de Aur» pe care nici el şi nici noi nu am apucat-o, totuşi, eu, ţărănuşul oltean îi datorez profundă recunoştinţă pentru cei 24 de ani de bursă şi învăţătură şi nu voi precupeţi nimic – indiferent cât voi fi arestat – să duc mai departe visele de aur ale semeţiei româneşti. Fie roata şi pătrată, tot se mai întoarce-odată!“.
Cristi Borcea: “Sunt, cum se spune in limbaj “de cartier”, baiat de asfalt.Am crescut intr-un bloc de pe strada Buhusi, din Macaralei si, cand eram mic, visam sa ma fac militian. De aici a plecat si pasiunea nebuna pentru Dinamo.”
Lista marilor scriitori de dupa gratii ai neamului romanesc (Simt nevoia sa o public, poate va intereseaza si vreti sa cumparati cate un exemplar din fiecare):
Dan Voiculescu a scris, in mai putin de un an si jumatate, 10 carti: “Omenirea, incotro?”, “Dezvoltarea economica durabila”, “A patra cale”, “Efecte de antrenare a investitiilor straine in economia romaneasca 1990-2014”, “Economia romaneasca”, “Investitii straine directe – vector al dezvoltarii economice”, “Managementul riscului in accesarea si gestionarea fondurilor europene”, “Clasa de mijloc – teoria si practica antreprenoriala”, “Consideratii asupra teoriei lui Maslow – Participare la conferinte nationale si internationale” si “Teoria valorii – Participare la conferinte nationale si internationale”.
Omul de afaceri Dinel Staicu, care se afla in inchisoare de un an si trei luni, a scris tot 10 carti: “Reforma bancara si fiscala”, “Creditul social fiscalizat”, “Piata de capital fiscalizat”, “Foreign policy”, “Raportul de cauzalitate dintre creditare si criza economico-financiara”, “Ascensiunea si prabusirea bancilor in contextul globalizarii”, “Noul bon fiscal – etalon”, “Barterul fiscal”, “Economia fiscala de piata”, “Economie si idei fiscale de autodefinire a epocii moderne”.
Cel mai bogat roman in topul Forbes, Ioan Niculae, a scris de cand e in inchisoare cinci carti despre domeniul de activitate: “Bioetanolul, combustibilul viitorului”, “Biodieselul motorina ecologica”, “Valorificarea energetica a biomasei”, “Orientari moderne in productia vegetala”, “Tehnologii moderne de producere a utilizare a alcoolului metilic”. Inchis in aprilie 2015, Ioan Niculae elaborase cele cinci lucrari inainte de sfarsitul lunii august, avand o medie de o carte scrisa la 29 de zile, ceea ce l-a facut pe avocatul sau sa-l asemene cu Balzac.
De asemenea, Relu Fenechiu semneaza “Itinerarii duhovnicesti in judetul Iasi” si “Ingineria avanasata solutie strategica pentru o dezvoltare durabila a regiunii de nord-est”, in timp ce fostul ministru al Comunicatiilor Zsolt Nagy are in portofoliu “Un oras de pe Mures – drumuri prin timp”, “Managementul campaniei electorale” si “Uniunea Europeana in era digitala – optiuni si proiecte”.
Dan Diaconescu a scris si el cinci carti, majoritatea in domeniul jurnalismului: “Tehnici stiintifice de realizare a interviului modern”, “Talk-show-ul”, “Stirea – concept, evolutie si modalitati stiintifice de realizare”, “Televiziunea – Menire sociala, dezvoltarea stiintifica si comunitara la editura Aius printed”, dar si “Mecanica ruperii materialelor compozite”.
Si fostul finantator al FC Arges Cornel Penescu s-a aplecat tot asupra presei, semnand: “Managementul mass-media. Sedinta de redactie in presa locala”, “Jurnalismul de investigatie si particularitatile sale in presa locala”, “Presa online din Arges – pasi timizi spre o presa moderna”, “Comunicarea in spatiul public. Relatia dintre jurnalisti si specialisti in relatiile publice” si “Dinamica genurilor presei in jurnalismul romanesc actual”.
Nici Gigi Becali nu a stat degeaba in inchisoare, unde a petrecut aproape doi ani. El a scris cinci carti pe mai multe teme: “Muntele Atos, patria ortodoxiei”, “Steaua si Becali”, “Becali si politica. Inceputurile”, “Iubirea milostiva si mantuitoare”, “Becali Parlamentul Europei si Parlamentul Romaniei”.
Fostul manager al clubului Steaua, Mihai Stoica, a publicat la randul sau patru lucrari, toate in domeniu: “Ultimii 11 ani. Participarea echipelor romanesti de club in competitiile continentale 2004-2015”, “Competitia”, “FIFA world cup – Brazilia. Statistici. Analize. Concluzii” si “Uefa Europa League. In cautarea identitatii”.
Gheorghe Copos are si el cinci lucrari in portofoliu, scrie tot in inchisoare: “Aliante matrimoniale in politica ale principilor romani din Tara Romaneasca si Moldova”, fata de care a fost formulata o plangere de plagiat, Universitatea din Bucuresti solicitand o analiza, “Turismul ca vector de interculturalitate”, “Franciza vs. management in industria hoteliera”, “Tasnadul medieval” si “Turismul european durabil si provocarile lui”.
Condamnat si el in dosarul Transferurilor, Gigi Netoiu a scris in schimb numai despre agricultura: “Finantarea agriculturii romanesti inainte si dupa aderarea Romaniei la Uniunea Europeana”, “Evolutia exploatatiilor agricole in Romania intre riscuri si performante economice”, “Economia agricola a Olteniei – prezent si viitor” si “Performante economice in cresterea bovinelor si ovinelor in Romania”.
sursa: cronicipebune.ro
