Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

(video) Arhitectura dinamică. Zgârie-nori rotativ pentru bogătașii din Dubai, creație a unui arhitect israelian

foto: The Independent

Preferi o vedere spre mare, sau spre grădină? Spre răsărit, sau spre apus? Dacă îți poți permite un apartament de 30 de milioane de dolari în primul zgârie-nori rotativ din lume, atunci le poți avea pe toate. Creație a minții arhitectului israeliano-italian David Fisher, Dynamic Tower Hotel din Dubai a fost plănuit încă din 2008, iar inaugurarea sa este programată pentru 2020, scrie embassies.gov.il. Se urmărește ca aceasta să coincidă cu anul World Expo, eveniment care se preconizează că va atrage în Dubai 25 de milioane de vizitatori din toată lumea.

Impresionanta structură va avea o înălțime de 420m, iar fiecare dintre cele 80 de etaje se vor putea învârti individual în jurul unui miez de beton, oferind o vedere de 360’ asupra Dubaiului. Rezidenții hotelului vor putea, de asemenea, să controleze viteza de rotație, ori să o oprească, prin comenzi vocale. Turnul, se preconizează, va fi în totalitate auto-sustenabil, având aproximativ 79 de turbine de vânt verticale între etaje, precum și panouri solare montate pe acoperiș.

Conform site-ului Dynamic Architecture, noul hotel va oferi „servicii exclusiviste, condiții de cazare luxoase și facilități tehnologice de vârf pentru clienți, atât pentru cei ce călătoresc în scop de afaceri, cât și în scop turistic.”  Textul continuă: „Câte stele va avea? Acest hotel va depăși acest criteriu.”

Prețul? O nimica toată!

În mod deloc surprinzător, unitățile nu vor fi ieftine, fiecare apartament ajungând la o sumă impresionantă de $30 de milioane, conform surselor. Clădirea în sine este programată să coste peste 355 de milioane de lire sterline (443 de milioane de dolari).

În orice caz, ar fi bine să mai așteptați puțin înainte de a vă rezerva șederea. Revista de știri și lifestyle din Dubai What’s On relatează că dezvoltatorul Dynamic Architecture trebuie să găsească un loc pentru amplasarea clădirii și, pentru moment, nu sunt nici știri asupra finanțatorilor proiectului.

Născut și crescut în Tel Aviv, David Fisher, vizionarul din spatele proiectului, a părăsit Israelul pentru a urma cursurile Universității din Florența, unde a activat mai târziu ca lector de arhitectură și inginerie structurală. La mijlocul anilor ’80, s-a implicat în dezvoltarea și construirea de hoteluri. Fisher este fondatorul și șeful Dynamic Architecture Group, proiectanții din spatele rotativului Dynamic Tower. Privit drept prima clădire mișcătoare din lume, acesta este și cel dintâi proiect de zgârie-nori al lui Fisher.

Cu toate acestea, conceptul de bază are numeroase precedente, precum Suite Vollard din 2001 din Brazilia, cu podele rotative independente. Fisher, care a proiectat clădiri similare în Londra, Paris, New York și Moscova, declarase anterior că nu a dorit să dezvăluiască prea multe informații despre proiectul Dynamic Tower fiindcă a dorit să fie o „surpriză”.

sursa: miscareaderezistenta.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.