Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Viitorul nu este ce sperăm noi. Omenirea mai are doar un an la dispoziţie să îi oprească. Roboții ucigași devin realitate!

robot de lupta

Armele complet automatizate cunoscute ca şi ,,roboţi ucigaşi’’ sunt tot mai aproape de a deveni realitate.

Acest tip de arme  ce ar putea opera atât pe pământ, în aer, cât şi în apă, ameninţă să revoluţioneze conflictele armate într-un mod alarmant. Susţinătorii afirmă că  roboţii ucigaşi sunt o necesitate deoarece luptele moderne avansează tot mai rapid. Utilizarea roboţilor în luptă  ar putea  salva vieţile soldaţilor şi ale poliţiştilor.

Ameninţările pe care le aduce umanităţii , însă,  sunt mult mai mari decât beneficiile. Îndepărtarea oamenilor din procesul  de a decide ţinta ar face ca maşinăriile să determine limita între viaţă şi moarte.

Cel mai avantajos mod de a preîntâmpina  ameninţarea  ar putea fi interzicerea internaţională  a armelor care nu necesită controlul unei persoane. Cel puţin 20 de ţări şi-au exprimat opinia în cadrul congresului  Naţiunilor Unite , în urma căruia s-a decis că oamenii ar trebui să dicteze ţinta şi momentul de tragere.

Un raport prezentat de către Human Rights Watch şi International Human Rights Clinic a dezvoltat motivele pentru care acest tip de arme ar trebui complet interzis.

Restricţionarea controlului oamenilor asupra armelor este un act imoral, deoarece oamenii posedă empatia pentru alte persoane. Respectul oamenilor faţă de  demnitatea altor persoane poate servi ca metodă de decizie în cazul uciderii.

Spre deosebire de oameni, roboţilor le lipsesc emoţiile precum compasiunea. Maşinăriile automatizate nu ar putea determina cu adevărat  valoarea vieţii pe care aceştia decid să o ia.

Controlarea umană a armelor ar putea asigura respectarea legilor internaţionale, create să protejeze soldaţii, dar şi civilii. De exemplu, legile interzic atacurile disproporţionale. Oamenii pot judeca în urma experienţelor anterioare şi a consideraţiilor morale fiecare caz în parte. Ar fi imposibil  să  fie transferată judecata completă în armele automatizate, aşadar nu vor putea decide dacă este necesar ca ţinta să fie ucisă sau nu.

În cadrul  legii crimelor internaţionale, criminalul ar putea scăpa dacă s-ar dovedi că actul a fost  făcut de către o armă ce operează independent. Chiar dacă criminalul ar folosi o armă automatizată să comită crima, ar fi nedrept şi problematic din punct de vedere legal să tragi la răspundere făptaşul pentru acţiunile unei maşinării.

De asemenea,  poţi întâmpina obstacole în găsirea programatorilor şi a fabricanţilor de arme complet automatizate. Statele Unite ale Americii spre exemplu au  decis ca fabricanţii de arme să deţină imunitate. Pentru a face un fabricant responsabil de  defecţiunea unui  produs,  ar fi foarte complicat pentru  victimele din ţări străine.

Pentagonul afirmă că nu ar utiliza roboţi soldaţi care pot ucide fără permisiunea unui om.

Permiterea unor maşinării să determine când să utilizeze  forţa ar suprima  demnitatea umană . Chiar dacă Pentagonul nu plănuieşte să construiască astfel de maşinării care pot ucide fără acordul uman, Secretarul Apărării Robert Work a afirmat, însă, că decizia se poate schimba dacă inamicii vor decide să construiască astfel de arme. ,,Ne îndreptăm către o competiţie care îşi doreşte mai mult să delege  autoritatea către maşinării, cu cât competiţia avansează,  va trebui să luam decizia cea mai bună’’, a adăugat acesta. Proiectele viitoare includ un  avion (F-16) semi-automatizat  şi bombe cu senzori de mişcare, pentru o mai bună detectare a ţintei.

În cadrul întâlnirii Naţiunilor Unite de la Geneva, din aprilie 94 de ţării au decis să pornească un sistem  împotriva armelor letale  începând cu anul 2017.

Legea armamentului  conţine articole care amintesc că  că armele necesită controlul uman. De exemplu, Comunitatea internaţională a adoptat  interzicerea completă a armelor biologice şi chimice  deoarece  îngrădesc abilitatea oamenilor de a controla efectele acestora.

În urma conferinţei din decembrie,  ţările care au adoptat Convenţia Armelor Convenţionale ar trebui să ia măsuri pentru a-şi atinge scopul.Tările ar trebui să iniţieze negocierea unui nou acord  adresat exclusiv utilizării armelor automatizate. În timp ce procesul de creare a unor noi legi  internaţionale este greoi, ţările pot aduce la cunoştinţă mult mai rapid  ameninţarea armelor complet  automatizate.

Sursa: Mail Onlinedescopera.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.