Connect with us

Hi, what are you looking for?

Diete

10 sfaturi pentru o dieta cu rezultate mai bune

dieta sanatoasa

Vorba “esti ceea ce mananci” nu este tocmai corecta. De fapt, esti ceea ce absorbi din ce mananci. Sanatatea sistemului tau digestiv determina cat de bine sunt asimilate substantele nutritive din mancare si cat de bine sunt filtrate si eliminate din sistem toxinele. Sanatatea sistemului tau digestiv are un efect pozitiv asupra tuturor elementelor din viata ta – energie, stare de bine, aspectul pielii chiar si trecerea peste sezonul rece fara a prinde o raceala puternica.

Iata 10 sfaturi pentru a va mentine sistemul digestiv in cea mai buna forma.

1.    Mancati fructe si legume de sezon. Fructele si legumele de sezon sunt pline de enzime, contin un numar ridicat de substante nutritive si contin mai putine pesticide decat cele importate din alte tari. Cumparati fructele din piata, de la tarani, asa vei fi sigura ca ce cumperi nu e din import.

2.    Consuma alimente “vii”. Este vorbe de alimentele care contin enzime ( fructe si legume proaspete) si care sunt bogate in vitamine. Alimentele care sunt “moarte”, cum ar fi cele bogate in zahar, mancaruri procesate, nu aduc nici un aport nutritional corpului tau ci doar un aport de calorii. Acestea din urma totodata scad nivelul de vitamina B din corpul nostru.

3.    Fa-ti planul dinainte. Sa ai mancare tot timpul la tine. Acestea sunt 2 dintre cele mai importante sfaturi in materia de “mancat sanatos”. Daca ai la tine o punguta cu mancare pusa de acasa, vei putea evita mancare la fast food sau snack-urile pe parcursul zilei. Asigura-te ca ai tot  timpul la indemana pungute de toate marimile pentru a putea lua cu tine orice fel de mancare. In asa fel te vei putea tine de plan si vei economisi si bani.

4.    Mananca putin si des pentru a mentine nivelul de energie. Daca pe parcursul zilei te simti slabita sau ai stari de somnolenta apeleaza la un snack sanatos pentru un boost de energie. Idei de snack-uri sanatoase: jumatate de sandwich ramas de la masa de pranz si un fruct, o briosa cu branza si rosii, o portie de supa si cativa covrigei uscati, un pumn de alune sau nuci.

5.     Mananca cat iti este foame, opreste-te cand te-ai saturat. Pare a fi doar un simplu sfat, dar adesea ne trezim mancand din diverse motive: stres, deprimare, singuratate, plictiseala sau pentru ca suntem la un eveniment unde toata lumea mananca. Mancatul atunci cand nu iti este foamne conduce la o digestie proasta. Inainte de a manca intreaba-te :” Imi este foame?” si daca raspunsul este nu, atunci directioneaza-ti atentia catre alte activitati.

6.    Relaxeaza-te in timp ce mananci. Cand mananci trebuie sa stai jos, sa mananci incet si sa savurezi fiecare inghititura. In timpul mesei gandeste-te la ziua care a trecut si la oamenii din viata ta. O stare de calm favorizeaza digestia.

7.    Alege produse organice, lapte, oua si carne ori cat de des ai ocazia. Produsele organice sunt fara hormoni si fara antibiotice, ca urmare a atentiei mai mari acordate de catre fermieri acestor produse. Studii recente arata ca produsele organice sunt mult mai bogate in minerale decat produsele “obtinute” comercial

8.    Mananca mai multe produse bogate in fibre. Fibrele au o importanta semnificativa in ceea ce priveste sanatatea sistemului digestiv.. Pe langa fructe si legume, cele mai bune alimente bogate in fibre sunt cerealele( orezul brun, graul etc). O dieta bogata in fibre, 20-30 g pe zi, ajuta la prevenirea obezitatii, diabetului, constipatiei, cancerului de colon, hemoroizilor etc.

9.    Bea apa curata. Comsumand apa de buna calitate zilnic, duce la  mentinerea sanatatii sistemului digestiv. Daca consumati apa de la robinet, puteti utiliza un dispozitiv de filtrare a clorului din apa. Filtrele cu carbuni sunt ieftine si pot inlatura multi poluanti din apa de la robinet. Se recomanda consumul de apa cat mai mare.

10.    Respecta sistemul tau unic. Produsele bune pentru tine sunt acele produse care se “inteleg” cu  corpul si cu biochimia ta. Unii oameni se inteleg bine cu o dieta bogata in carbohidrati sau cu o dieta bazata pe fibre sau produse naturale. Altii se pare ca o duc bine cu dietele bazate pe proteine cu fructe si legume. Experimenteaza cu dieta ta si afla ce ti se potriveste mai bine.

Articol relatat de portalul dietetik.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.