Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

5 ritualuri tibetane, metoda străveche de iniţinerire si prelungire a vieţii

tibet

În cartea sa intitulată “Secretul străvechi al Fântânii Tineretei”, Peter Kelder descrie modul în care un prieten de-al său, colonel britanic, a făcut o cercetare îndrăzneaţă pentru localizarea unei mănăstiri tibetane care, conform localnicilor în India şi Nepal, ar deţine secretul reîntineririi.

Prin urmare, practicând pur şi simplu nişte ritualuri străvechi descoperite cu mii de ani în urmă de către maeştrii tibetani, o persoană îşi poate “şterge” anii şi recupera tinereţea. Mulţi ar crede că e o fantezie…. ceva de genul “prea frumos să fie adevărat”.

„In frumoasa manastire din Tibet in care am stat,se afla cu mine, intre altii, un belgian, venit impreuna cu alti cativa europeni, dar care abandonasera pe pracurs acest traseu. Ramasese unul dintre putinii europeni occidentali care parcursese ritualurile tibetane pana la capat, cu deplina bunavointa si sarguinta. Daca l-ati fi vazut, ati fi putut jura ca nu are mai mult de treizeci si cinci de ani. Pe de alta parte, se comporta asemeni unui tanar de douazeci si cinci de ani. In realitate avea peste o suta de ani. Pare incredibil, stiu, dar, daca v-as spune si cifra cu care depasea o suta, nu m-ati mai crede deloc.”

Exercitiile de fata contin informatii de nepretuit: cinci stravechi reguli tibetane, a caror aplicare constituie cheia pentru obtinerea unei tinereti durabile si a unei sanatati si vilalitati persistente. Aceste ritualuri, aparent magice, au fost pastrate in secret, timp de secole, in manastiri indepartate din Himalaya.
Ele trebuie efectuate zilnic, pentru o lungă perioadă de timp, pentru a obţine efectele scontate. Vă trebuiesc doar 15 minute zilnic, ele putând fi realizate în orice încăpere.

sport21

  1. Stând în picioare, relaxate, cu mâinile ridicate la nivelul umerilor, faceţi o mişcare în direcţia inversă acelor de ceas! Reveniţi la poziţia iniţială pentru a nu vă pierde stabilitatea. Inspiraţi până simţiţi că vă umpleţi plămânii cu aer şi expiraţi profund. Când vă opriţi din rotaţii trageţi cât mai mult aer. Trebuie să respiraţi încet, ca şi cum aţi mirosi un parfum, nu repede. Repetaţi exerciţiul de 21 de ori!
  2. Stând culcat pe spate, cu braţele apropiate de corp, palmele în sus, inhalaţi aer, ridicaţi ambele picioare şi capul în acelaşi timp la 90 de grade. Menţineţi poziţia, expiraţi şi reveniţi la poziţia de culcat. Repetaţi mişcarea de 21 de ori, iar apoi încercaţi să mai faceţi o dată exerciţiul fără oprire. Inspiraţi când ridicaţi capul şi picioarele, expiraţi când reveniţi la poziţia de culcat. La începerea exerciţiului îndoiţi membrele până simţiţi că muşchii abdominali se contractă. În timp, încercaţi să aduceţi picioarele cât mai aproape de nivelul stomacului.
  3. Aşezaţi-vă în genunchi, cu trupul drept, braţele pe lângă corp şi bărbia în piept. Inspiraţi adânc, lăsaţi capul pe spate, îndoiţi mâinile în spate, cu palmele în şold, apoi relaxaţi-vă. Expiraţi şi reveniţi la poziţia iniţială! Faceţi această mişcare de 21 de ori. Trageţi aer când vă lăsaţi pe spate, expiraţi când vă lăsaţi în faţă. Când începeţi exerciţiul, folosiţi-vă de greutatea capului, nu de forţă. Lăsaţi-l să cadă normal, atât cât puteţi. Înclinaţi şi umerii pentru a vă ajuta. Ţineţi ochii deschişi, pentru a vă menţine echilibrul!
  4. Staţi jos, în poziţia şezut, cu picioarele drepte şi palmele sprijinite pe podea. Aplecaţi capul în faţă, inspiraţi adânc, ridicaţi şezutul de pe podea, în timp ce îndoiţi genunchii. Lăsaţi tot corpul să se sprijine în mâini, până când creaţi o linie paralelă a spatelui cu podeaua şi lăsaţi capul pe spate. Expiraţi şi reveniţi la poziţia iniţială. Repetaţi de 21 de ori. Nu uitaţi să inspiraţi când vă ridicaţi şi să expiraţi când reveniţi la poziţie. Faceţi câteva exerciţii de încălzire a încheieturilor mâinilor înainte de începutul ritualului.
  5. Aşezaţi-vă în genunchi, cu palmele sprijinite pe podea. Inspiraţi, sprijiniţi-vă în degetele de la picioare, îndreptaţi genunchii, arcuiţi spatele şi lăsaţi capul pe spate. Nicio parte a corpului, în afară de palme şi degetele picioarelor, nu trebuie să atingă podeaua. Începeţi expiraţia, îndoiţi picioarele şi spatele, ridicaţi şezutul până se formează un V cu deschizătura spre podea. Aplecaţi capul să ajungă în linie cu pieptul şi încercaţi să puneţi tălpile pe podea. Începeţi să inspiraţi din nou şi repetaţi mişcarea de 21 de ori.

Finalizarea exerciţiilor
După ce aţi terminat şi ultimul exerciţiu, lăsaţi-vă relaxată pe podea, pe burtă, cu mâinile şi cu picioarele formând o cruce. Ţineţi bărbia în pământ şi închideţi ochii. Păstraţi această poziţie până când bătăile inimii şi circulaţia sângelui revin la normal. Apoi, lăsaţi capul într-o parte şi menţineţi această poziţie timp de un minut, relaxându-vă. Dacă faceţi aceste exerciţii seara, trebuie să începeţi cu cel puţin o oră înainte de culcare.

sursa: suntsanatos.ro

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.