8 metode de tratament de la bunica. Remedii eficiente pentru combaterea tusei

femeie-cu-viroza-respiratorie

A venit toamna și vremea rece a pus stăpânire peste țară. Ne îmbrăcăm mai gros și stăm mai mult în încăperi, dar totuși ne mai prinde și câte un vânt rece și umed sau ne alegem cu vreo viroză neașteptată.

Majoritatea dintre noi, atunci când răcim avem doar nasul înfundat și o stare de moleșeală, altii avem dureri de gât și ulterior ajungem să tușim. Iată în acest articol vom dezvălui remedii naturiste împotriva tusei. Este foarte neplăcut când vă aflați la o ședință, la șef în birou sau la o întrunire și începeți a tuși. Citiți acest articol, este pentru dvs!

Remedii de la bunica împotriva tusei

1. Treceți prin apă fierbinte o foaie de varză și ungeți-o cu un amestec de sare și miere în proporție de 1:1. Puneți-o fierbinte pe piept sau spate (cu excepția zonei inimii), aplicați deasupra o folie de plastic și îmbrăcați bine bolnavul. Peste o perioadă puteți înlătura foaia de varză. Tot amestecul se absoarbe în piele și are un efect minune!

2. Perele fierte și coapte sunt un remediu minunat în caz de tuse puternică și sufocare. Compotul din pere uscate potolește setea în caz de febră.

Turnați peste 1 pahar de pere uscate mărunțite 500 ml de apă, fierbeți 20 de minute. Lăsați să se infuzeze 4 ore. Strecurați. Consumați-l cald a câte 100 ml de 4 ori pe zi cu 30 de minute înainte de masă.

3. Mărunțiți 2 banane proaspete și turnați deasupra 200 ml de apă fierbinte, fierbeți 10 minute. Strecurați și adăugați miere. Consumați-l cald.

4. Turnați 500 ml de apă peste 10 curmale și fierbeți 30 de minute. Strecurați și stoarceți. Consumați tinctura caldă în caz de tuse seacă. Puteți fierbe 6-7 curmale în 200 ml de lapte.

5. Infuzați 30 g de stafide în apă fiartă răcită timp de 45 de minute. Strecurați. Consumați stafidele înainte de culcare, după care consumați un  pahar de lapte fierbinte. Acest remediu ajută și în caz de tuse puternică.

6. Remediu pentru tuse la copii. Dați prin răzătoare 1 măr, 1 ceapă și 1 morcov (aproximativ de aceeași mărime). Adăugați 2 linguri de miere, amestecați bine. Dați copiilor câte 1 linguriță de amestec cald de 4-5 ori pe zi.

7. Amestecați 2 linguri de mere date prin răzătoare, 2 linguri de miere și 1 lingură de ceapă rasă. Consumați-l în formă caldă a câte 1 linguriță de 4-7 ori pe zi.

8. Lapte fierbinte împotriva tusei.

Tăiați cuburi 10 cepe, pisați 1 căpățână de usturoi. Turnați deasupra 500 ml de lapte, fierbeți până ceapa se înmoaie. Adăugați mentă și miere de salcâm. Lăsați să se infuzeze 1 oră și strecurați. Consumați câte o lingură de câteva ori pe zi.

“Conținutul articolului este doar informativ și nu poate fi un substitut pentru sfatul medicului. Pentru un diagnostic corect, vă recomandăm să consultați un medic specialist.”

Sursa: Perfect-ask.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *