Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

A fost creat dispozitivul care accelerează învățarea cu 40 la sută

foto: noi.md

Un grup de oameni de știință, finanțat de DARPA, a creat un dispozitiv care permite creșterea capacitații de invitare de pînă la 40 la sută, scrie Newsweek, citat de noi.md.

Deocamdată dispozitivul a fost testat pe macaci, însă specialiștii asigură că în viitor acesta va face mai inteligentă cea mai mare parte a umanității. Dispozitivul nu trebuie să fie implantat în creier, acesta stimulează activitatea creierului prin acțiunea curentului electric – metoda de micropolarizare, folosită de mult timp.

Oamenii de știință au stimulat cortexul prefrontal al macacilor și i-au forțat să îndeplinească sarcinile asociate cu învățarea asociativă. A existat, de asemenea, un grup de control de macaci care nu era conectat la electrozi. După finalizarea testelor s-a constatat că macacile din grupul de control au făcut în medie 22 de încercări pentru a obține o recompensă pentru acțiunile corecte, iar atunci cînd au fost stimulate de dispozitiv, au reușit din a 12-a încercare.

Oamenii de știință fac o legătură între stimularea creierului și creșterea capacității de învățare. Potrivit acestora, aceasta vizează în mod specific cortexul prefrontal, responsabil pentru o varietate de tipuri de activitate. În el sînt programate unele funcții cognitive, productivitatea memoriei de context și altele. Cortexul prefrontal este, de asemenea, legat cu toate celelalte părți ale cortexului cerebral. Studiile au arătat că stimularea acestei zone a sporit conexiunile dintre alte zone, neuronii s-au intensificat, ceea ce a dus la creșterea productivității creierului.

În concluzie, cercetătorii ajung la concluzia că metoda poate fi considerată eficientă. Aceasta poate duce la crearea unor tehnologii non-invazive ieftine de stimulare a creierului, dar deja pentru oameni. Studiul a fost realizat în cadrul programului DARPA pentru recuperarea / ștergerea memoriei. Agenția demult și-a propus să „spargă” creierul uman pentru a învăța soldații să tragă mai repede sau să învețe o limbă străină. De exemplu, recent aceasta a alocat celor opt echipe de cercetători care vor studia efectul stimulării electrice asupra sistemului nervos peste de 50 de milioane de dolari.

Directorul DARPA Justin Sanchez consideră că omenirea este deja pe punctul de a uni oamenii și mașinile. Și în următorii 3-5 ani medicii ar putea căpăta un dispozitiv care îi va ajuta pe oameni cu leziuni cerebrale să formeze amintiri. Un alt susținător al fuziunii omului și mașinii este Ilon Mask. Antreprenorul este implicat în proiectul de „dantelă neurală” care va spori capacitățile cognitive ale omului.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.