Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Află cum trebuie să folosești tinctura de castane sălbatice pentru a vindeca BOLI GRAVE!

castane-salbatice-mod1

Pe langa decorul frumos, multe persoane nu stiu cat de sanatoase si utile sunt castanele salbatice pentru corpul uman. Puţini dintre noi realizează virtuţile terapeutice ale banalelor castane ce cad toamna pe străzi şi în grădini şi zac nebăgate în seamă. Descojite, uscate şi măcinate, acestea au numeroase calităţi vindecătoare, antiinflamatoare, vasodilatatoare, flebotonice, antiedematoase, anticoagulante şi fluidizante pentru sânge, decongestive, hemostatice şi antiexudative venoase.

Castane sunt un instrument eficient pentru tratarea multor boli precum varice, rani, artrita, boli de inima, ale sistemului digestiv si multe altele pe care le vom aminti putin mai jos.

Castanele salbatice sunt bogate in vitamina C, B si A, potasiu, magneziu, fosfor, fluor, cupru, lecitina. Cu scop curativ, castanele se folosesc atat cele salbatice cat si comestibile.
Valoarea terapeutică a castanei este dată, în primul rând, de compoziţia sa, foarte asemănătoare cu cea a grâului. Conţine protide, lipide, glucide, minerale şi are o mare valoare calorică (100 g de fruct conţin 200 de calorii). Castanele se pot păstra proaspete o lungă perioadă, cu condiţia să fie ţinute într-un vas cu apă rece timp de 24 de ore, imediat după recoltare, după care să fie aşezate în cutii de lemn, în straturi acoperite de nisip uscat.

Castanele salbatice sunt utilizate pentru a trata varice, hemoroizi, vindecarea ranilor mai rapida, dureri articulare si musculare, probleme de tendon, crampe, reumatism, artrita, sciatica, știfturi, boli ale sistemului nervos avand un efect de calmant puternic, ajuta cu eruptiile cutanate. Castanele salbatice sunt de multe ori in compozitia mastilor de par si fata, care fac un par stralucitor si vibrant, pielea fina, oferind o senzatie de proaspat si hidratare.

Prescrise chiar de parintele medicinei,Hipocrate

Folosită de mii de ani ca aliment graţie căruia organismul traversează cu bine perioadele de iarnă capriciosă, castana a fost recomandată cu succes de Hipocrate în reţetele sale străvechi, dar a apărut şi pe lista celor peste 600 de plante şi fructe cu puteri vindecătoare a grecului Dioscoride. Preparatele din seminţe de castan sălbatic constituie remedii eficiente de prevenire şi de combatere a multor afecţiuni ca varicele, flebitele, trombozele, ulcerele varicoase la picioare, crampele dureroase, insuficienţa venoasă şi limfatică, dar şi hemoroizii. De asemenea, cresc tonusul capilarelor fragile şi contribuie la vindecarea hematoamelor, a vânătăilor şi a luxaţiilor.
Castana este bogată şi în vitaminele B1 şi B2 şi conţine vitamina C în aceeaşi cantitate ca şi citricele, adică 50 mg la 100 g de miez, dar şi mult amidon, suportat bine mai ales de cei suferinzi de stomac.

Cum trebuie folosita tinctura de castane salbatice in tratamente?

În tratamentul trombozei şi al varicelor se foloseşte tinctură preparată din 250 g de castane salbatice cu coajă într-un litru de alcool de 40%, care se lasă la macerat timp de 14 zile. Se strecoară apoi într-o sticlă închisă la culoare. Intern se consumă 10-15 picături pe zi. Extern se aplică în afecţiuni hemoroidale, varice şi flebite şi sub formă de frecţii contra artrozelor la nivelul încheieturilor de la mâini şi de la picioare. Excelent pentru tratarea varicelor şi a hemoroizilor este şi unguentul. Se va alege o cană cu frunze verzi de castan ce se va macera în 100 ml de alcool timp de 24 de ore. Se vor adăuga apoi 200 g de unt topit şi margarină şi se va încălzi timp de două ore pe baie de apă. După răcire se va reîncălzi şi se va pune în cutii de plastic sau sticlă. Se va unge cu această compoziţie locul bolnav.

Sucul de castan diluat cu 1:2 apa, poate fi folosit pentru uz intern. Din scoarta copacului de castan se poate face o potiune care ajuta cu probleme renale, tulburari de stomac, rani purulente.

Castane comestibile sunt consumate fierte sau prajite, iar calitatile de sanatate nu sunt pierdute in timpul tratamentului termic. Pentru uz intern sau pentru compresie, se poate face un piure de castane fierte. Cu scop curativ se poate face faina de castane.

Mierea de castane are efect antibacterian puternic, actioneaza asupra sistemului imunitar si ca un astringent. Are o culoare inchisa si un gust amar.
Din frunzele lemnoase de castan se prepara ceai si infuzii. Tinctura de castan ajuta cu problemele de boli articulare, dureri musculare si ale tendoanelor.

Castanele comestibile

Ajuta cu anemia, guta, bolile de inima si boli ale sistemului digestiv, functioneaza ca un diuretic, are actiune anti-inflamatorie si analgezica, imbunatateste circulatia sangelui, trateaza ranile superficiale, arsurile si bolile de piele. Ele mai sunt folosite pentru reglarea ciclului menstrual. Castane sunt inca folosite pentru a trata probleme respiratorii, tuse, consolidarea oaselor, parodontoza si ajuta cu diareea.
Castane plasate sub perna asigura un somn odihnitor si trateaza cu succes stresul de zi cu zi acumulat.

Ponturi!
– De la castanul sălbatic pot fi utilizate scoarţa, seminţele, florile şi frunzele;
– Castanele pot fi folosite şi ca hrană pentru animale, după înlăturarea compuşilor amari
– Pulberea din castane, bogată în saponine se foloseşte la obţinerea unei paste pentru curăţirea mâinilor;
– În combinaţie cu apa, pulberea de castane este eficientă la stropirea florilor din ghivece pentru distrugerea unor dăunători.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.