Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

Arsenalul nuclear de speriat al Coreei de Nord. România este o zonă sigură?

foto: UPI.com

Detalii incredibile despre arsenalul deținut de Coreea de Nord. Phenianul a efectuat, începând din luna februarie, nu mai puțin de 15 teste cu rachetă, cele mai multe dintre ele fiind reușite, conform independent.md.

Una dintre ele, lansată în luna septembrie, a trecut pe deasupra Japonei. Experții cred că, în prezent, nord-coreeni au potențialul să trimită rachete chiar și spre New York.

ABC News a analizat toate tipurile de rachete testate de autoritățile nord-coreene și a studiat potențiala traiectorie a acestora. Astfel, nici România nu ar putea fi ferită de amenințarea nord-coreeană, potrivit analizei, astfel că rachetele intercontinentale ar putea ajunge în orice colț al Europei de Est, notează Indy100, potrivit Stirileprotv.ro.

Rachetele cu rază scurtă de acțiune, pot parcurge până la 1.000 de kilometri. Astfel, acestea ar putea ajunge până în Coreea de Sud sau Osaka (Japonia).

De când Kim Jong-un a preluat puterea, Coreea de Nord a efectuat 50 de teste cu astfel de rachete, dintre care doar unul a fost un eșec.

Nord-estul Chinei, întreaga Japonie, estul Mongoliei și sud-estul Rusiei ar putea fi vizate de rachete cu rază medie de acțiune, care pot parcurge până la 2.000 de kilometri. În regimul lui Kim Jong-un, au fost efectuate nouă teste cu astfel de rachete, dintre care doar două au eșuat.

Potrivit unor informații, Coreea de Nord ar fi încercat să testeze și rachete balistice lansate de pe submarin. Acestea au o rază scrută de acțiune, de aproximativ 1.200 de kilomentri, însă ar putea atinge chiar și 2.800 de kilometri, ceea ce înseamnă că amenițarea este prezentă în zona Pacific. Mai mult de atât, ele reprezintă un risc din cauză că este mult mai dificil de anticipat unde se află locul din care au fost lansate.

Până în prezent, au fost efectuate șase astfel de teste, dintre care doar trei au reușit.

Rachetele intermediare sunt, chiar, mai periculoase, din cauză că străbat 4.500 de kilometri. Cu toate acestea, dezvoltarea lor este destul de dificilă, astfel că, din 14 teste efectuate de Phenian, doar trei au reușit. Dintre acestea, două au zburat peste nordul Japoniei, notează sursa citată.

O astfel de rachetă ar putea reprezenta un pericol pentru China, estul Rusiei, majoritatea țărilor din sud-estul Asiei, inclusiv Thailanda și Filipine, cât și teritoriul american Guam.

Rachetele intercontinentale, cunoscute drept Hwasong-14, pot viza ținte aflate la 8.500 de kilometri, ceea ce ar putea reprezenta un pericol pentru Orientul Mijlociu, India, toată Europa de Est, Turcia, Grecia, Scandinavia, Germania, nord-estul Italiei, Scoția, nordul Angliei, nord-estul Egiptului, nordul Somaliei, cea mai mare parte a Australiei, Alaska, zona de nord-vest a Pacificului, vestul Canadei.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.