Asta ar putea iniția un dezastru! Turcii declanșează un plan diabolic! Două milioane de cetățeni pierde Siria prin acest proiect al președintelui turc

taurcia harta

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a anunţat sâmbătă seară că guvernul lucrează la un proiect care, pe termen lung, le-ar permite refugiaţilor sirieni să obţină cetăţenia turcă dacă o doresc, relatează AFP.

„Vreau să anunţ o veste bună. Îi vom ajuta pe prietenii noştri sirieni oferindu-le şansa, dacă doresc, să primească cetăţenia turcă”, a spus liderul turc într-un discurs susţinut în provincia Lilis (în sudul Turciei), la frontiera cu Siria, cu ocazia unei ceremonii prilejuite de sărbătoarea Ramadanului, a transmisa presa locală.

Ministerul de Interne ar urma să anunţe în scurt timp procedura de urmat pentru naturalizare, a spus el, fără a face alte precizări despre această iniţiativă care riscă să provoace controversă.

„Vă considerăm fraţii şi surorile noastre, nu sunteţi departe de patria voastră, ci doar de căminele şi de pământurile voastre, deoarece Turcia este de asemenea patria voastră”, a adăugat Erdogan în faţa unui grup de refugiaţi sirieni.

Turcia a primit pe teritoriul său circa 2,7 milioane de sirieni care au fugit de războiul civil din ţara lor. Conform legislaţiei din Turcia, aceşti sirieni nu sunt, juridic, refugiaţi, ci ‘invitaţi’.

Guvernul turc a acordat deja permise de muncă şi de rezidenţă unui grup restrâns de sirieni.

Declaraţiile lui Erdogan au declanşat o polemică pe reţelele de socializare, unde multe persoane au ridicat semne de întrebare în legătură cu oportunitatea acestui proiect.AGERPRES

Turkishenlargedmap

Presa turcă a publicat în 2013 o hartă a ‘noii Turcii’, care include, în plus faţă de teritoriile turce de astăzi, insula Cipru, nordul Greciei (până la oraşul Salonic), raioanele de nord ale Siriei şi partea de nord a Irakului.

Ziarul Millyiet, în care aparea  o hartă a „noii Turcii”, aducea în discuţie revitalizarea planurilor privind refacerea „Turciei Mari” pe teritoriile fostului Imperiu Otoman.

 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *