Connect with us

Hi, what are you looking for?

Generale

Bani gratis. Omul care va primi 1.250 de dolari pe lună fără să facă nimic în schimbul lor

bani gratis

În următoarele 12 luni, un bărbat din Sarasota, Florida, SUA, va primi 1.250 de dolari pe lună fără să fie obligat să facă ceva în schimbul banilor, relatează „Tech Insider”.

Edwin a câștigat banii la o tombolă organizată în San Francisco pe 31 mai. Tombola a fost organizată de ONG-ul „My Basic Income” („Venitul meu de bază” – în limba română), un grup nonprofit care vrea să organizeze mai multe astfel de loterii pentru a vedea cum funcționează acest sistem în diferite părți din lume, potrivit greatnews.ro.

În acest sistem bazat pe un venit de bază, oamenii primesc plăți constante pentru a-și acoperi cheltuielile, fără să fie obligați să facă ceva în schimbul banilor.

ONG-ul s-a inspirat dintr-un program german care a oferit deja 43 de venituri de bază începând din octombrie 2014. Câștigătorii au renunțat la slujbele lor, și-au urmat pasiunile sau pur și simplu au plătit reparațiile necesare în casă, mai notează „Tech Insider”.

Susținătorii sistemului spun că acestea sunt povești de succes. Însă această politică are și numeroși opozanți.

Prin noul experiment, ONG-ul american vrea să observe dacă un sistem fondat pe un venit de bază ar pune capăt sărăciei din lume sau i-ar face pe oameni să fie leneși.

La tombola din 31 mai au participat 3.128 de persoane din întreaga lume. Banii oferiți câștigătorului au fost strânși de „My Basic Income” printr-o campanie lansată în luna ianuarie pe site-ul Indiegogo. În total, Edwin va primi 15.000 de dolari.

Sistemul venitului de bază își propune să atenueze inegalitățile economice existente în societate. Într-un astfel de sistem implementat de un stat, oamenii ar primi acest venit minim în fiecare lună, iar banii ar proveni din taxe.

O loterie similară a fost lansată și în Olanda. În iulie 2015, copywriterul Frans Kerver a câștigat tombola și dreptul de a primi 1.100 de dolari pe lună. Bărbatul a povestit că banii i-au permis să muncească mai puțin: înainte de câștigarea lor muncea 12 ore pe zi. De asemenea, el a spus că banii i-au permis să petreacă mai mult timp alături de familie și să îi ajute la rândul său pe oamenii din comunitate.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.