Connect with us

Hi, what are you looking for?

Frumusețe

Beneficiile uleiului de argan supranumit ”Elixirul tinereții veșnice”

uleiargan5

Moroccan Oil, denumit în mod uzual ulei de argan, este un ulei vegetal obţinut din seminţe de arbust de argan, care conţine o cantitate impresionantă de acizi graşi esenţiali şi are valoare nutritivă deosebită, beneficiile acestuia acoperind domeniul frumuseţii, cât şi al sănătăţii deopotrivă.

Uleiul de argan are efect antiinflamator, hidratează în profunzime pielea şi părul şi are efect energizant. De asemenea, contribuie la buna circulaţie sangvină, protejează sistemul imunitar şi are efecte pozitive asupra performanţelor sexuale. Acestea sunt doar câteva dintre proprietăţile acestui lichid de aur, cum este supranumit acest elixir al tinereţii veşnice – uleiul de argan.

Ce conţine uleiul de argan

Uleiul de argan conţine în principal acizi graşi, dintre care în proporţie mai mare enumerăm: acidul oleic, acidul alfa-linoleic, acidul palmitic, acidul stearidonic, acidul linoleic şi acidul miristic. Se spune că uleiul de argan are printre cele mai mari concentraţii de vitamina E dintre toate alimentele existente.

De tip oleo-linoleic, uleiul de argan conţine acizi graşi nesaturaţi (Omega 3, Omega 6 şi Omega 9), asemenea uleiului de măsline. Însă, faţă de acesta din urmă, uleiul de argan este mai bogat în acid linoleic şi în tocoferoli (varietăţi de vitamina E), substanţe cu efect antioxidant puternic, care elimină radicalii liberi şi neutralizează procesul de oxidare celulară. Uleiul de argan conţine de până la 10 ori mai multă vitamina E decât uleiul de măsline.

Uleiul de argan – întrebuinţări

Uleiul de argan este folosit îndeosebi în industria cosmetică, dar are beneficii preţioase şi asupra stării de sănătate. Acesta are o mare cantitate de vitamina E, antioxidanţi puternici care pot preveni apariţia diferitelor tipuri de cancer şi proprietăţi antiinflamatoare, ameliorând simptomele dureroase asociate cu artrita şi reumatismul.

De asemenea, efectul antiinflamator este tocmai cel care grăbeşte procesul de vindecare al ţesuturilor, cum ar fi în cazurile de vărsat de vânt, zgârieturi sau arsuri ale pielii.

Un alt plus al uleiului de argan constă în faptul că poate creşte concentraţia de sucuri gastrice şi pepsină din stomac, îmbunătăţind astfel digestia şi grăbind procesul de ardere al grăsimilor.

Uleiul de argan contribuie la un flux sangvin în limite normale, reducând astfel nivelul de colesterol din organism şi întărind sistemul imunitar. Un beneficiu care nu trebuie uitat este cel privind creşterea nivelului de energie din corp, care se traduce în mărirea libidoului şi prelungirea actului sexual.

Uleiul de argan regenerează, hrăneşte şi hidratează pielea, reface bariera hidrolipidică, combate îmbătrânirea cutanată şi contribuie la reducerea celulitei.

Numeroase studii ştiinţifice au demonstrat, de asemenea, acţiunea antirid puternică a uleiului de argan. Uleiul de argan este remarcabil şi pentru că ne ajută să ne prelungim bronzul, şi, în acelaşi timp, calmează eventualele iritaţii după expunerea la soare.

Uleiul de argan în cosmetică:

Îngrijirea părului – pentru că are rolul de a îndepărta efectul de vârfuri frizzy, hrăneşte părul uscat şi adaugă o strălucire aparte. Se aplică pe toată suprafaţa firului de păr, cât este încă umed, sau se poate aplica doar pe vârfurile uscate sau deteriorate, dar numai după ce părul este uscat în întregime. De asemenea, uleiul de argan poate proteja împotriva acţiunii razelor solare nocive.

Scalp – cine se confruntă cu scalp uscat şi mâncărimi ar fi bine să încerce tratamentul cu ulei de argan. Se aplică o cantitate mică de ulei îmbibată pe o dischetă demachiantă şi se tamponează uşor scalpul. Cel mai indicat este să urmezi această procedură înainte să mergi la culcare, astfel încât proprietăţile uleiului să aibă timp suficient pentru a acţiona, iar dimineaţa pur şi simplu te trezeşti fără nicio problemă şi doar te speli pe cap.

Ten – deşi poate suna înfricoşător să te dai cu ulei pe faţă, mai ales dacă ai tenul gras de la natură, este un lucru absolut în regulă, pentru că pielea ta are nevoie de aşa ceva şi îţi va mulţumi la final pentru faptul că va fi netedă, luminoasă şi radiantă.

Tocoferolul, un antioxidant puternic din fructul de argan este cel care diminuează vizibil semnele îmbătrânirii pielii, ajutând la prevenirea şi reducerea ridurilor şi a liniilor fine prin efectul de creştere a umidităţii de la nivelul pielii.

Eczemele, psorizisul, varicela, acneea şi alte afecţiuni ale pielii pot fi vindicate cu ajutorul acestui lichid preţios. De asemenea, uleiul de argan conţine saponine, substanţe numite popular “balsam natural al pielii”, care hrănesc în profunzime pielea uscată.

Corp – poţi folosi uleiul de argan ca orice altă cremă hidratantă de corp. Esenţial este să îl aplici imediat după duş pentru rezultate spectaculoase.

Mâini – pentru a preveni uscarea, crăparea şi roşeaţa mâinilor, uleiul de argan este cea mai bună soluţie. În plus, acesta se foloseşte şi pentru îngrijirea unghiilor, ajutând la înmuierea cuticulelor şi la creşterea rezistenţei unghiilor.

Celebrităţi de la Hollywood care adoră uleiul de argan

Secretul frumuseţii multor vedete de pe covorul roşu este nimeni altul decât…uleiul de argan. Printre celebrităţile care au ales să folosească în ritualul de îngrijire ulei de argan se numără: Eva Mendes, Gwyneth Paltrow, Marisa Tomei, Emily Blunt, dar şi personaje de sex masculin, cum sunt: Ryan Gosling, Tim Robbins, Ed Norton, Michael Keaton sau Hugh Laurie, actorul care l-a interpretat magistral pe cinicul şi morocănosul Dr. House.

Uleiul de argan în mâncare

Uleiul de argan poate fi folosit ca dressing  în salate de crudităţi proaspete de primăvară, oferind un uşor miros de nucă legumelor, însă poate fi adăugat şi la diverse mâncăruri gătite, cum sunt: peştele, cartofii dulci, supele şi chiar deserturile.

Sursa: www.csid.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.