Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Brexit, palmă dată Românie în săptămâna decisivă. Iar am reuşit să fim de pomină. Cetăţenie română pentru 1000 de lire sterline.

buletincnp_26603700__1_

În săptămâna Brexit-ului în care britanicii sunt chemați să hotărască prin referendum dacă doresc sau nu să rămână în Uniunea Europeană, o anchetă The Times arată nivelul corupției din România. O jurnalistă a prestigiosului ziar a reușit, pozând într-o studentă din Rusia, să obțină cetățenia română cu numai 1.000 de lire sterline.

În mod evident că tabăra pro-Brexit reprezentată de cel mai vândut tabloid britanic The Sun s-a grăbit să preia informația și s-o transforme într-un leitmotiv al votului pentru ieșirea Marii Britanii din Uniunea Europeană, arătând încă o dată cât de puțin securizate sunt ”granițele” Europei atâta timp cât pentru doar 1.000 de lire, orice non-european poate deveni cetățean cu drepturi depline al blocului comunitar și poate ajunge inclusiv în Marea Britanie.

Organizația este atât de bine ”înfiptă” încât își permite să dea anunțuri de ”recrutare” al viitorilor cetățeni ai Uniunii Europene în ziar. De la un astfel de anunț care oferea asistență juridică pentru obținerea cetățeniei române, a pornit și ancheta Katerinei Kravtsova, jurnalista care, cunoscând limba rusă, a apelat numărul de telefon găsit într-un ziar de limbă rusă din Londra.

Un membru al rețelei criminale conduse de Grigory Volkov a lăudat modul în care mii de oameni au cumpărat pașapoarte românești prin intermediul lor. Creierul întregii operațiuni i-a oferit reporterului sub acoperire inclusiv o poveste credibilă pentru a fi folosită în cazul în care cineva ar fi bănuit ceva.

Orașul românesc folosit ca ”bază” a operațiunilor organizației este Galați, ”o așezare aflată aproape de granița cu Republica Moldova și Ucraina”, după cum scrie The Times. ”Sub privirile atente ale lui Volkov am înmânat actele necesare pentru obținerea cetățeniei române în mod legal și pentru a-mi îndeplini visul de o viață, acela de a circula liber în Uniunea Europeană”, scrie Katerina Kravtsova în The Times.

Unul din membrii rețelei, Oleg Grishko, s-a întâlnit cu jurnalista care nu are niciun fel de ”rădăcini” românești, în Londra pentru ca împreună să stabilească detaliile călătoriei către România. Acesta a adus cu el la întâlnire, pentru a-i da încredere fetei, un client, Nadezhda Veleva, care, cu ajutorul lor, obținuse deja cetățenia română. ”Sută la sută vei primi cetățenia. E aproape legal ceea ce facem noi”, i-a spus acesta. ”Toată familia noastră va fi în curând românească. Eu sunt sută la sută ucraineancă” a afirmat Valeva.

Întreaga înșelătorie se bazează pe o lege care acordă cetățenie persoanelor cu strămoși în România Mare, o zonă smulsă brutal de Stalin în timpul celui de-Al Doilea Război Mondial, aflată în prezent sub jurisdicția Republicii Moldova, după cum scrie The Times. 559.000 de oameni au devenit cetățeni români, din 2010 până în prezent, apelând la această lege. Rețeaua falsifică pur și simplu actele care să dovedească ”rădăcinile” românești ale doritorului de cetățenie.

Jurnalista a zburat până la București de unde a luat trenul până la Galați unde a fost întâmpinată de un alt membru al rețelei, Ivan Krudu. Acesta a pus-o în temă cu ceea ce conțin actele falsificate. ”Acestea arătau că bunicii mei s-au născut în Taraclia o regiune ce făcea parte din România înainte de 1940. În clădirea Biroului Teritorial al Autorităţii Naţionale pentru Cetăţenie din Galaţi am înmânat documentele unui funcționar dolofan într-o cămașă de flanel care a găsit o eroare în traducerile documentelor dar cu toate astea mi-a spus să suțin că bunicii, Nikolai și Maria, erau români care, după război, au fost forțați să îți uite limba și rădăcinile, drept pentru care și-au pierdut cetățenia fără voia lor”, scrie jurnalista britanică, cea care mai afirmă că la ieșire Volkov i-ar fi spus că asta a fost tot, și că ”a aplicat” pentru cetățenie.

După un an, jurnalista britanică a fost anunțată că are permisiunea de a solicita cetățenia română.

Autoritatea Națională pentru Cetățenie a declarat că a lansat o investigație în urma articolului apărut în The Times.

sursa: ro.blastingnews.com

 

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.