Bunica pe linie maternă este cea mai importantă persoană din viața copilului

foto: dailymail.co.uk

Iată de ce bunica ta e cea mai, cea mai! Așa susțin geneticienii.

Bunica pe linie maternă joacă un rol foarte important în viața copilului. Ea nu numai că îi transmite cunoștințele și experiența necesară, oferindu-i dragoste, căldură și grijă, legătura cu ea fiind mult mai profundă, scrie noi.md

Căci aceasta se formează la nivel genetic!

Cunoașteți probabil faptul că ADN-ul pe care-l primește copilul este format, de asemenea, din genele bunicilor, astfel încît la formarea fătului participă nu numai celulele părinților. Structura dvs. genetică constă, de asemenea, din structura genetică a rudelor dvs. de pe liniile maternă și paternă.

De aceea, se întîmplă adesea că copiii par să semene cu rudele noastre decedate.

Specialiștii spun că majoritatea informațiilor genetice copiii le primesc anume de la bunicile de pe linia maternă.

Totodată, trebuie să înțelegem că totul este întotdeauna relativ și că fiecare familie este unică. Copilul poate semăna foarte bine cu bunica de pe linia paternă. Cînd vine vorba de genetică, prezicerea exactă a cursului evenimentelor într-un anume fel e foarte dificilă.

Este important însă ca părinții să realizeze rolul enorm pe care-l au rudele lor în destinul copilului și în ceea ce este acum la modă să fie numit „intelectul emoțional”.

Potrivit experților, chiar și acele emoții, pe care le-a încercat bunica în timpul  propriei sarcinii pot influența asupra dezvoltării copilului fiicei sale.

Este important să ținem minte că familia este un organism complex, un tot întreg, toți membrii săi fiind strîns legați între ei.

Împreună cu genele și toate lucrurile pozitive, pe care le vedem în noi înșine, noi le transmitem copiilor și nepoților bolile și obiceiurile noastre proaste, dar și dependențele și deprinderile noastre.

Reieșind din cele spuse mai sus, un lucru poate fi spus cu siguranță: nu ne putem neglija starea de sănătate psihică și fizică. Iresponsabilitatea la acest capitol e cea mai rea, deoarece vă faceți rău nu numai dvs. înșivă, ci și generațiilor viitoare.

De aceea, aveți grijă de dvs. și nepoții dvs. vor avea numai de cîștigat!

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *