Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Care sunt secretele oamenilor care nu se îmbolnăvesc niciodată

Unele persoane nu se îmbolnăvesc, deşi îşi petrec timp lângă cineva care are gripă, o răceală ori o viroză, şi te întrebi, cu siguranţă, care este secretul lor, scrie realitatea.net.

Iată ce trebuie să faci, astfel încât să îţi întăreşti şi tu imunitatea şi să fii la adăpost de boli:

1. Suplimente cu vitamina C

Mai multe studii au arătat că vitamina C creşte imunitatea. De aceea, asigura-te că nu ai carenţe de vitamina C în organism. O poţi lua în mod natural, din citrice, patrujnel, ardei gras, spanac, roşii, căpşuni, zmeură, varză. De asemenea, poţi lua şi suplimente cu vitamina C.

2. Odihna, foarte importantă

Un somn odihnitor este cheia unui sistem imunitar puternic. Mai mult, studiile au arătat că persoanele care dorm între cinci şi şapte ore pe noapte sunt cu 30% mai predispuşi răcelilor, mai ales când stau în preajma persoanelor care suferă de o infecţie respiratorie.

Cei care dorm mai mult de şapte ore îşi reduc riscul de a contracta o boală cu până la 17%.

3. Elimină stresul din viaţa ta

Stresul este unul dintre cei mai mari duşmani ai sistemului nostru imunitar şi este imposibil de evitat. Însă, dacă găseşti modalităţi prin care să îl elimini uşor din viaţa ta, totul devine mai simplu. Astfel, poţi alege să practici yoga şi meditaţia.

4. Măsurile de igienă, foarte importante

Că să stai departe de bacterii şi de virusuri, sunt foarte importante măsurile de igienă. Astfel, spală-te pe mâini de fiecare dată după ce foloseşti toaleta sau după ce ai mers cu mijloacele de transport în comun.

5. Fă sport

Sportul aduce multe beneficii organismului, printre care se numără şi creşterea rezistenţei şi întărirea imunităţii. Mergi la sala de două-trei ori pe săptămână, dacă nu vrei să te îmbolnăveşti, când toţi cei de la serviciu sunt bolnavi, scrie sfatulmedicului.ro.

sursa: publika.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.