Cazul curios al pietrei care ”LEVITEAZĂ” – Shivapur, Maharashtra

india

La 160 km est de Mumbai, se află un castel numit Shivapur, care întruchipează altarul lui Hazrat Qamar Ali. Acesta găzduiește o piatră bizară care levitează. Potrivit legendei, acum 800 de ani, în locul altarului a fost o sală de gimnastică.

Un sufit numit Qamar Ali s-a născut într-o familie de musulmani de clasă mijlocie. Toți bărbații din această familie aveau o masă musculară imensă și răzbăteau în viață datorită acestei calități fizice. Qamar Ali, spre deosebire de frații săi agresivi mai mari, a fost firav, introspectiv și blând. Când avea doar șase ani, a devenit discipolul lui Sufi Pir, practicând postul și meditația timp îndelungat, până când oamenii au început să-i bată la ușă, atrași de puterile mistice și vindecătoare ale tânărului sufi.

Qamar Ali a murit de tânăr. În timp ce ședea pe patul de moarte, a cerut ca o piatră circulară de 200 de kilograme să fie așezată lângă mormânt. El a spus că piatra nu poate fi ridicată decât atunci când 11 degete o ating simultan iar cei implicați îi spun numele cu voce tare. El dorea ca acesta să fie un simbol, o amintire că puterea spirituală este mai mare decât puterea brută.

Înainte de a începe ritualul levitației, unul dintre cei mai puternici localnici este invitat să ridice piatra. El reușește doar s-o clintească, nicidecum s-o ridice. Apoi, 11 bărbați sunt rugați să-și pună fiecare câte un deget sub piatră și să rostească „Qamar Ali Darvesh„. Piatra începe să se ridice ușor până deasupra capetelor bărbaților. Magia durează pentru câteva secunde, după care piatra se prăbușește pe sol.

De-a lungul timpului, piatra de la Shivapur a atras atenția curioșilor. S-a presupus că este vorba despre un surplus de energie electromagnetică în zona respectivă sau chiar o lipsă a gravitației. Pe aceste considerente zona a fost scanată cu aparatură de ultimă generație pentru explicarea evenimentului fascinant. Nu s-a descoperit nicio anomalie, fapt pentru care nimeni nu poate explica din punct de vedere științific ciudatul eveniment.

Totuși, o explicație interesantă vine însă din sfera călugărilor tibetani, care sunt recunoscuți pentru faptul că își blochează peșterile în care trăiesc cu pietre imense. La rostirea anumitor cuvinte, acestea se mișcă și astfel pot intra sau ieși din cavernă. În acest sens, este vorba despre rezonanța cuvintelor, care în anumite circumstanțe devine incredibil de puternică, motiv pentru care pietrele sau oricare alte obiecte se pot mișca.

Până în prezent, piatra magică poate fi ridicată și făcută să leviteze. Antigravitație sau drăcovenie? Cine știe?… Oricum, altarul este o vizită obligatorie dacă vrei să experimentezi ceva extraordinar!

sursa: clubenigma.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *