Cele mai eficiente și surprinzătoare metode ca să scoți guma de mestecat lipită pe haine

Guma de mestecat lipită de un material îți poate da mari bătăi de cap, dar există soluții foarte simple și eficiente. Iată patru dintre ele:

1.Îngheaţă hainele. Împachetează haina pe care s-a lipit gumă de mestecat în aşa fel încât această să fie la exterio şi las-o în congelator câteva ore. Gumă va îngheţa, iar tu o vei putea înlătura cu un cuţit. Ai grijă, însă, să nu tăi şi hainele! După această, ele tale vor fi gata de purtat din nou.

2. Fierbe hainele. Pune apă la fiert şi apoi pune haina de care s-a lipit gumă de mestecat în apă foarte fierbinte. Oferă-i şi gumei de mestecat puţin timp pentru a se înmuia, apoi va fi gata de înlăturat. Ia o periuţă de dinţi sau un cuţit neascuţit şi curată aria unde s-a lipit gumă, până ce această se dezlipeşte, scrie divahair.ro

3. Foloseşte spirtul. Spirtul este uşor de folosit pe haine, deoarece nu pătează şi nici nu decolorează. Pentru a scoate gumă de mestecat de pe blugi, tricou sau orice alt articol vestimentar, toarnă spirt pe un burete de vase. Freacă bine cu buretele zona unde s-a lipit gumă, apoi aşteaptă câteva minute, pentru că spirtul să aibă efect. După ce aşteptarea s-a terminat, ia o lingură sau o spatulă şi înlătura gumă. Ar trebui să fie foarte simplu. După aceea, bagă haina la spălat.

4. Calcă hainele. Aşază pe masă de călcat o coală de hârtie. Pune peste această haina de care ai avut ghinionul să se lipească gumă de mestecat şi calc-o aşa cum ai face-o în mod normal. Gumă de mestecat ar trebui să se lipească de coală de hârtie, iar haina ta să rămână numai bună de purtat. Dacă au mai rămas urme de gumă de mestecat pe care călcatul hainei nu le-a putut înlătura, poţi să o pui la spălat, iar apoi va fi că nouă.

sursa: timpul.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *