Connect with us

Hi, what are you looking for?

Utile

Cele mai sănătoase uleiuri pentru salate

Uleiul de floarea-soarelui este cel mai folosit tip de ulei. Presat la rece, acesta conține acizi grași nesaturați, aminoacizi, săruri minerale şi vitamine – perfecte pentru o dietă echilibrată.

Uleiul de măsline – conține vitaminele A, B1, B2, K, D, E, K, fier, acizi grași şi antioxidanți naturali. De precizat este faptul, că uleiul extra-virgin se folosește pentru salate, dressing-uri şi sosuri. Uleiul de măsline nu trebuie folosit la gătit deoarece la ardere devine nociv. În funcție de preferințe, uleiul de măsline se poate folosi pentru orice tip de salată în combinație cu oțet balsamic sau suc de lămîie.

Uleiul de nucă – este considerat a fi mai sănătos decât cel de porumb sau de floarea-soarelui. Cel mai bun ulei de nucă este cel presat la rece şi păstrat la temperaturi scăzute, ferit de lumină.
Acesta nu este recomandat pentru gătit deoarece temperaturile înalte distrug aroma sa delicată.
În combinație cu oțetul balsamic conferă salatelor de țelină, morcovi sau rucola un gust deosebit.

Uleiul de dovleac este obținut prin presarea la rece a semințelor de dovleac decojite, avînd un gust puternic aromat, bogat în vitamina E. Se consumă în stare crudă. Se poate folosi în combinație cu salată verde şi varză crudă.

Uleiul de cînepa – este mult mai nutritiv comparativ cu uleiul dovleac sau floarea-soarelui asigurînd organismului necesarul zilnic de acizi grași.

Uleiul din germenii de porumb se număra printre cele mai indicate uleiuri pentru salate. Acest lucru se datorează atît gustului aparte, cît şi beneficiilor asupra sănătății.

Uleiul de porumb nu trebuie consumat în exces deoarece conține multe calorii.
Acest tip de ulei sporeşte rezistenţa organismului la boli şi favorizează eliminarea excesului de colesterol.

sursa: promoplus.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.