Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Cercetătorii au identificat cu succes ”zumzetul” vibrant al Pământului

Folosind instrumente seismice pe fundul oceanului, cercetătorii au identificat cu succes „zumzetul” vibrant al Pământului, scrie epochtimes-romania.com.

Oamenii de ştiinţă au descoperit deja de mult timp că seismele fac Pământul să vibreze perioade lungi de timp. Cu toate acestea, în 1998, o echipă de cercetători a descoperit că Pământul generează în mod constant un semnal vibrant de joasă frecvenţă chiar şi în absenţa acestora.

De atunci, seismologii au propus diferite teorii care să explice existenţa acestei vibraţii continue, de la tulburările atmosferice până la valurile oceanelor care se mişcă pe fundul mării. De asemenea, au măsurat vibraţiile folosind seismometre pe teren, dar încă nu le-au măsurat cu succes pe fundul mării, lucru care i-ar fi putut ajuta să cuantifice mai bine sursele vibraţiilor.

Dar acum, folosind instrumente seismice pe fundul oceanului, cercetătorii au cuantificat cu succes „zumzetul” vibraţiilor Pământului. Un nou studiu publicat în Geophysical Research Letters, un jurnal al American Geophysical Union, a descoperit pe fundul oceanului frecvenţele cu care Pământul vibrează natural şi confirmă eficacitatea folosirii instrumentelor oceanice pentru a studia acest murmur.

Interceptarea semnalului vibrant de joasă frecvenţă în ocean ar putea oferi perspective noi despre magnitudinea sursei, potrivit declaraţiilor Marthei Deen, geofizician la Institut de Physique du Globe de Paris (IPGP), Franţa, şi autor al noului studiu.

În plus, noile descoperiri ar putea fi folosite pentru a cartografia interiorul Pământului cu mai multe detalii şi mai multă precizie. „Pământul se mişcă continuu şi dorim să observăm aceste mişcări, deoarece câmpul ne-ar putea aduce mai multe date”, afirmă Martha Deen.

Noua cercetare a examinat oscilaţiile libere permanente ale Pământului: semnale seismice de joasă frecvenţă care pot fi măsurate numai cu instrumente sensibile. Vibraţia cauzată de aceste semnale este prezentă constant în sol şi este observabilă în absenţa cutremurelor.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.