Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Coada-Calului scade SEMNIFICATIV glicemia.Cum se administrează?

coada calului

Coada-calului (Equisetum arvense) este o plantă medicinală foarte potentă, folosită în scop încă din antichitate, de pe vremea grecilor și romanilor, în special pentru stoparea sângerărilor, vindecarea rănilor și ulcerelor și a bolilor rinichilor.

Coada-Calului (Equisetum arvense)

Coada-calului este cunoscută îndeosebi ca un remediu bun pentru osteoporoză, datorită conținutului mare de siliciu. Acest mineral întărește oasele și accelerează procesul de sudare în cazul unei fracturi. Această plantă are însă și proprietăți anti-diabetice, mai puțin cunoscute sau popularizate.

Un studiu realizat la Departamentul de Biologice din cadrul Facultății de Științe de la Universitatea Urmia din Iran a investigat efectele extractelor de Equisetum arvense (coada-calului) asupra nivelului de zahăr din sânge la șobolani diabetici. Cercetătorii au concluzionat că extractul de coada-calului produce o scădere semnificativă a glicemiei la animalele de laborator.

Cura cu coada-calului în diabet de tip II

Se recomandă pulberea de coada-calului, care se obține prin măcinarea plantei uscate (părțile aeriene) prin râșnița electrică de cafea. Pulberea obținută trebuie să fie cât mai fină. Se păstrează în borcane de sticle închise bine, la loc întunecos.

Se administrează câte 1 linguriță de pulbere, cu 10 minute înainte de masă. Efectele se simt imediat, la 2 ore după ingerare. Se fac cure de câte 30 de zile.

Precauții și contraindicații

Datorită efectului de scădere a glicemiei, persoanele cu diabet trebuie să-și monotorizeze constant nivelul glicemiei pe durata curei cu coada-calului, și mai ales să ceară sfatul medicului cu privire la administrarea acestei plante în paralel cu medicamentele antidiabetice clasice.

Se recomandă precauție la administrarea acestei plante pe perioada sarcinii și alăptării, deoarece nu există informații referitoare la gradul de siguranță în aceste cazuri.

Consumul de coada-calului poate înrăutăți deficitul de vitamina B1, observat mai ales la persoanele alcoolice. Coada-calului nu este indicată nici persoanelor cu deficit de potasiu, deoarece planta poate elimina acest mineral din corp.

Coada-calului poate interacționa cu medicamentele diuretice, medicamente pentru diabet, litiu, suplimente și plante bogate în crom.

Surse:

„Previne și Învinge Boala cu Plante Medicinale Adaptogene și Imunitare”, Virginia Ciocan
http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/19086514
https://umm.edu/health/medical/altmed/herb/horsetail

Articol relatat de portalul lataifas.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.