Cum poţi creşte durata de viață a bateriei, dar și autonomia smartphonului tău

sursa: phoneworld.com.pk

Deseori, bateria telefonului este prima care începe să cedeze, din cauză că nu o încărcăm corect. Cadex, o companie care oferă produse pentru testarea bateriilor de smartphone, oferă câteva sfaturi interesante, scrie yoda.ro, citat de publika.md

Dacă vei ține cont de ele nu doar că vei crește durata de viață a bateriei, dar și autonomia telefonului va fi îmbunătățită, astfel încât îl vei încărca mai rar.

Iată care sunt sfaturile experților:

1. Încarcă telefonul mai des, câte puțin

În ciuda unor zvonuri, încărcarea parțială nu afectează bateria telefonului, dimpotrivă. Este bine să pui telefonul la încărcat de câte ori ai ocazia, chiar și numai pentru câteva minute.

2. Nu aștepta descărcarea completă a bateriei

Nu este bine să folosești telefonul până se descarcă de tot sau până mai rămâne doar foarte puțin procent din baterie. Acest lucru va accentua uzarea bateriei și în timp o va distruge.

Sfatul acesta este susținut inclusiv de Samsung, care a publicat pe blogul companiei un articol pe acest subiect, scrie Business Insider.

Prin urmare, procentul ideal de încărcare al bateriei este între 65% și 75%. Dacă acest lucru nu este imposibil, nivelul de încărcare nu trebuie să scadă însă sub 25%.

3. Nu încărca telefonul complet

Nu este bine să-ți încarci telefonul până la 100%, mai ales dacă anterior bateria era aproape complet descărcată.

Făcând acest lucru vei reduce capacitatea bateriei și îi vei scurta durata de viață. Acest lucru se întâmplă din cauză că tensiunea electrică folosită pentru încărcare uzează bateria.

De aceea, experții ne atenționează să nu lăsăm telefonul la încărcat peste noapte. Dacă va sta prea mult în priză, încărcată la 100%, bateria va avea de suferit. Telefonul trebuie scos din priză imediat ce s-a încărcat.

sursa: publika.md

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *