Cutremur în Orientul Mijlociu! Poate începe al treilea război mondial

rusia-vs-sua

O ‘agresiune directă’ a SUA faţă de guvernul sirian şi forţele armate siriene va conduce la ‘mişcări tectonice înfricoşătoare’ în Orientul Mijlociu, a declarat o purtătoare de cuvânt a Ministerului de Externe rus, Maria Zaharova, citată de Ria Novosti, relatează stiripesurse.ro,

Rusia şi SUA susţin părţile beligerante în conflictul sirian.

Acordul de încetare a focului americano-rus semnat la 9 septembrie la Geneva a fost încălcat şi avioane ruseşti au lovit sâmbătă zone situate în nordul oraşului sirian Alep.

Ministerul de externe rus l-a convocat luni pe ambasadorul olandez la Moscova pentru a-şi exprima dezaprobarea în legătură cu rezultatele anchetei în cazul prăbuşirii zborului Malaysia Airlines, MH17.

O echipă internaţională de anchetatori a afirmat că o rachetă din Rusia care a fost plasată în teritoriul deţinut de rebeli, în estul Ucrainei, a doborât avionul de pasageri în 2014, omorând cele 298 de persoane aflate la bord.

Rusia a respins imediat concluziile anchetei, apreciind că sunt ‘motivate politic’.

Ministrul de externe olandez Bert Koenders a afirmat că ţara sa este preocupată de ‘criticile nefondate’ ale Moscovei împotriva anchetatorilor.

Zborul Malaysia Airlines, care efectua cursa Amsterdam-Kuala Lumpur, s-a prăbuşit în regiunea disputată Doneţk, în iulie 2014, în contextul ciocnirilor dintre rebelii proruşi şi armata ucraineană. Majoritatea pasagerilor care şi-au pierdut viaţa erau cetăţeni olandezi, titrează agerpres.ro.

SURSA

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *