Connect with us

Hi, what are you looking for?

S.O.S.

De ce să evitați folia de aluminiu când gătiți sau ambalați alimentele

foto: eurekalert.org

Folia de aluminiu a fost introdusă pe piață în anii `90, iar de atunci este aproape nelipsită în bucătăriile oamenilor. Folia se folosește la ambalare, la gătit și chiar la tratarea unor afecțiuni.

Studii recente au dezvăluit detalii înfricoșătoare despre compoziția foliei de aluminiu. Se pare că substanțele din care este comusă, în special aluminiul, pot favoriza apariția unor boli mintale, precum Alzheimer.

Pericolul cel mai mare apare în momentul în care alimentele care nu sunt încă gătite sunt înfășurate în folie de acest tip. Îngrijorarea este cu atât mai mare, cu cât folia de aluminiu este cea mai folosită la gătirea unor alimente.

Studiile arată că gătitul cu folie de aluminiu este responsabil pentru apariția fibrozei pulmonare si alte probleme respiratorii grave, dar șpoate favoriza și instalarea bolilor mintale, precul Alzheimer.

Acest lucru se întâmplă din cauză că folia de aluminiu expusă la temperaturi înalte determină pătrunderea particulelor metalice în mâncare.

Essam Zubaidy, un cercetator din ingineria chimică de la Universitatea din Sharjah, Emiratele Arabe Unite, a făcut un studiu în care a examinat efectele aluminiului asupra gătitului cu folie de acest fel și a constatat că un aliment gătit în folie de aluminiu poate avea până la 400 mg de aluminiu răspândit în compozitie după gătire.

Acesta a mai descoperit că, cu cât temperatura de gătire este mai mare, cu atât riscul de contaminare este mai crescut. Totodată, aluminiul nu este o opțiune recomandată pentru gătirea alimentelor care contin roșii, sucuri de citrice, sau condimente, întrucât acestea ajută la eliberarea aluminiului.

sursa: evz.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.