De ce se crede că pisicile negre aduc ghinion

Astazi veti afla originea superstitiilor legate de pisicile negre, inclusiv de ce cand o pisica neagra iti taie calea este considerat un lucru ce aduce ghinion. Pisicile negre nu au fost intotdeauna cauza unor superstitii si reprezentantele ghinionului. De fapt, in urma cu aproximativ 5.000 de ani, pe vremea vechilor egipteni, pisicile (inclusiv cele negre) erau rockstarurile lumii animale, iar uciderea uneia era considerata o crima foarte grava.

Reputatia pisicilor negre a inceput sa fie manjita in Evul Mediu, cand au inceput sa fie asociate cu asa numitele vrajitoare. Astfel, sarmanele pisici negre au inceput sa fie marginalizate, iar cei care le hraneau erau huliti si asociati cu practica vrajitoriei. Aceasta credinta a fost dusa la un alt nivel in 1560, cand a devenit foarte populara o poveste despre un tata si un fiu. Se spunea ca acestia mergeau prin Lincolnshire (estul Angliei) intr-o noapte, iar o pisica neagra le-a taiat calea. Acestia au facut ce ar fi facut orice om la acea vreme, au aruncat cu pietre in biata felina, aceasta fugind in casa unei femei, banuita a fi vrajitoare. A doua zi, tatal si fiul s-au intalnit cu presupusa vrajitoare, care avea rani pe tot corpul, ca si cum ar fi fost lovita de ceva. Din acea zi, toata lumea din Lincolnshire au inceput sa creada ca vrajitoarele se pot transforma noaptea in pisici negre.

Astfel, un animal candva venerat, a devenit un simbol al raului si al ghinionului in multe parti ale lumii. Totusi, in unele culturi, pisica neagra inca este considerata un simbol al norocului. Scotienii cred ca daca o pisica neagra ajunge intr-o casa, semnifica prosperitate, iar piratii secolului al XIX-lea creadau ca daca o pisica neagra se apropie spre un om reprezinta ghinion, dar daca se indeparteaza, aduce noroc.

Surse:
todayifoundout.com

devoratoruldecreiere.wordpress.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *