”De ce sunt găurile de canal rotunde?” și alte întrebări încuietoare la angajarea în multinaționale

foto: Executive Style

Sectiunea „Interview Questions & Reviews” a site-ului Glassdoor.com prezinta o gama larga de intrebari incuietoare, pe care angajatorii de top le adreseaza pretendentilor la un job serios.

Urmatoarele intrebari pot fi intalnite cu precadere intr-un interviu de angajare pentru Google, Goldman Sachs si Apple.

1. De ce nu ai avut media zece la absolvire? (Job: Inginer departament wireless la Apple)

2. Avem 1.000 de galeti. Una contine otrava, restul apa. Toate sunt identice. Daca un porc bea din galeata otravita, moare in 30 de minute. De cati porci ai nevoie ca sa identifici galeata cu otrava in decurs de o ora? (Job: Analist la Accuen)

3. Cati acordori de piane sunt in Massachusetts? (Job: Tehnician la Happy Cloud)

4.Desemneaza trei lucruri care, daca ar face parte din fisa jobului tau, te-ar determina sa nu accepti functia (Job: Allant Group)

5. O fata de 22 – 23 de ani, care a absolvit o facultate, o ia insotitoare pe bunica ei de 100 de ani, in timpul examenului pentru obtinerea permisului auto. Ce parere ai despre aceasta familie? (Job: Analist la AAA NCNU Insurance Exchange)

6. Daca din varii motive intarzii la munca (vreme urata, te trezesti prea tarziu etc), cum compensezi acest timp in cadrul companiei? (Job: Inginer la Schlumberger)

7. Te deranjeaza sa nu-ti vezi familia, sotia si copiii pentru o perioada indelungata de timp? (Job: Inginer la Schlumberger)

8. De ce te-am angaja? Nu pari genul nostru. (Job: Account Executive la EMC)

9. Avem 25 de armasari si 5 curse de hipodrom. De cate curse avem nevoie pentru a desemna primii 5 cai? (Analist BO (Business Operations) la Google)

10. Canta cateva strofe din cantecul tau preferat (Job: Inginer la HCL Comnet Systems and Services Limited)

11. Ai furat vreodata creioane de la birou? (Job: Trainee Management la Banca Americii)

12. Daca ai putea sa scapi de unul din cele 50 de state americane, pe care l-ai elimina? (Job: Asistent vanzari la Scripps Networks)

13. Avem o sursa infinita de apa si doua containere, unul de 3 litri si altul de 5 litri. Cum masori 4 litri? (Job: Inginer dezvoltare programe la Amazon.com)

14. Vad ca ai trecut Gatitul la Hobby-uri in CV-ul tau. Cand vine vorba de gatit, esti pragmatic sau academic? (Job: Intern la Goldman Sachs)

15. Esti intr-un joc televizat. Exista 3 usi. In spatele uneia este premiul. In spatele celorlalte este carbune. Gazda emisiunii stie in spatele carei usi se ascunde premiul. Alegi usa 1. Inainte de a se deschide, gazda deschide usa 3 si de acolo cade o gramada de carbune. Ramai la usa 1 sau alegi 2? Ce faci? (Job: Manager de programe la Microsoft)

16. Cati oameni incap in Texas? (Job: Consultant asociat la Liberty Mutual)

17. Cate masuratori trebuie sa realizezi, pentru a afla care este cea mai grea bila dintr-un grup de opt? Dar dintr-un grup de 28 de bile? (Inginer programe la Cisco Systems)

18. Spune-mi o gluma (Job: Bancher la JPMorgan Chase)

19. Estimeaza veniturile M&M in Statele Unite ale Americii (Job: Ernst & Young)

20. Daca ti-as spune ca NU esti ambitios, cum m-ai contrazice? (Job: Consultant la Liberty Mutual)

21. De ce sunt gaurile de canal rotunde? (Job: Responsabil inventar la Schlumberger)

sursa: manager.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *