Connect with us

Hi, what are you looking for?

S.O.S.

Descoperă ce probleme de sănătate ai in funcție de zona feței afectată de acnee. Ce îți spun coșurile tale?

acnee-main-700x430

Nu te gandi doar la probleme de estetica atunci cand iti apare un cos pe fata. De cele mai multe ori, pielea nu face decat sa comunice in numele organelor tale interne.

Combinand Ayurveda cu medicina straveche chineza, majoritatea clinicilor de dermatologie occidentale ofera un serviciu de “face mapping”, adica o interpretare a problemelor interne in functie de afectiunile tenului.

Gandeste-te ca fata ta este o harta, iar cosurile sunt “X”-uri pe ea. Fiecare “X” corespunde unei diferite probleme de ordin intern. Pornind de la aceasta “harta”, poti afla cauzele reale ale eruptiilor tale acneice si le poti trata, odata pentru totdeauna.

Mai jos ai o explicatie pentru ce inseamna cosurile sau alte probleme ale pielii, in functie de partea fetei pe care apar.

ce-iti-spun-cosurile-tale-descopera-ce-probleme-de-sanatate-ai-in-functie-de-zona-fetei-afectata-de-acnee_size1-l

1 & 3: Sistemul digestiv — Mananca mai putina mancare procesata sau de tip junk food, redu grasimea din dieta si bea mai multa apa sau legume si fructe cu continut ridicat de apa, cum sunt castravetii.

2: Ficatul —
Consuma cat mai putin alcool, grasimi si lactate. Aceasta zona indica si alergiile alimentare, asa ca n-ar strica sa-ti faci un test in acest sens. In afara de asta, fa 30 de minute de exercitii usoare pe zi si dormi suficient, astfel incat ficatul tau sa se poata odihni.

4 & 10: Rinichii —
Orice problema in jurul ochilor (inclusiv cearcanele vinetii) indica deshidratare. Bea mai multa apa!

5 & 9: Sistemul respirator — Fumatorii sau cei care au alergii tind sa aiba cosuri in aceste zone. Daca nu ai niciuna dintre aceste probleme, redu consumul de zahar si iesi mai des la aer. De asemenea, incearca sa-ti tii corpul cat mai alcalin, evitand alimentele care il dezechilibreaza si il fac acid (carnea, lactatele, cofeina, alcoolul si zaharul). Adauga cat mai multe alimente alcaline in meniul zilnic, precum legumele verzi sau sucul verde de grau.

6 & 8: Rinichii — Din nou, ai grija sa fii suficient de hidratata! Consuma cat mai putine sucuri carbogazoase, cafea si alcool, pentru ca acestea contribuie la deshidratarea organismului.

7: Inima— Verifica-ti presiunea sanguina si nivelul de vitamina B. Consuma mai putine mancaruri picante, mai putina carne si iesi mai mult la aer. De asemenea, cauta solutii ca sa-ti scazi colesterolul, cum ar fi inlocuirea grasimilor “rele” cu grasimi “bune”, ca Omega 3 si 6, care se gasesc in nuci, avocado, peste si seminte de in. In plus, avand in vedere ca in aceasta zona porii sunt mai dilatati, verifica sa nu folosesti produse cosmetice care iti irita pielea sau care au expirat.

11 & 13: Hormonii — Aceasta e zona reprezentativa pentru stres si schimbari hormonale. Si, desi uneori nu le poti evita, le poti diminua efectul dormind suficient, consumand suficienta apa, mancand legume verzi si pastrandu-ti tenul curat. Un alt lucru interesant: cosurile in aceasta zona iti indica momentul in care ovulezi si care ovar (stangul sau dreptul) e responsabil de proces.

12: Stomacul — Consuma mai multe fibre, redu consumul de toxine si bea ceaiuri din plante pentru a-ti imbunatati digestia.

14: O infectie in organism — Cosurile in aceasta zona iti pot indica faptul ca organismul tau lupta impotriva bacteriilor pentru a evita o boala. Odihneste-te mai bine (daca iti poti lua cateva zile libere, e grozav), urmeaza un curs de yoga, respira adanc de mai multe ori pe zi, bea suficienta apa si nu-ti mai face atatea griji!

Este bine sa tii cont de informatiile de mai sus, dar noi iti recomandam ca atunci cand ai probleme cu tenul sa consulti un dermatolog pentru un diagnostic si un tratament corect.

SURSA

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.