Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Destinații în care accesul femeilor este strict interzis. Nu vă gândiți doar la lumea creștină!

foto: Romania La Pas

Oricât ar lupta feministele împotriva discriminării sexuale există un lucru pe care nu îl pot schimba: în lumea secolului XXI încă mai există locuri în care accesul femeilor este interzis.

Astfel, prezenţa femeilor în aceste colțuri de lume nu este dorită, pentru că se dorește păstarea unor tradiţii religioase. Unul dintre ele se află la noi în ţară, fiind considerat un fel de Athos românesc.
Şi pentru că lista nu se rezumă doar la un templu pierdut undeva pe tărâmul Indiei, descoperă în galeria foto de mai jos 7 locuri în care femeile nu au voie să pătrundă.

Mănăstirea Frăsinei

Aflată în comuna Muereasca, la 25 de kilometri de Râmnicu Vâlcea, Mănăstirea Frăsinei este singura mănăstire ortodoxă din România în care accesul femeilor este interzis prin legamânt.

Biserica Mănăstirii Frăsinei poartă hramul Adormirea Maicii Domnului, ansamblul de clădiri, în formă de cetate, fiind ctitorit de Sfântul Ierarh Calinic. Interdicţia privitoare la femei a fost impusă de duhovnicul şi episcopul Calinic după o periodă de doi ani în care s-a rugat pe muntele sfânt Athos, din Grecia, unde femeile nu au avut niciodată acces. Femeile sunt ţinute la distanţă de mănăstire nu în urma vreunui control riguros, ci de legământul, pe care mulţi îl consideră blestem, lăsat de Calinic, episcopul Râmnicului Noului Severin, la 17 ianuarie 1867, şi gravat pe o piatră aşezată la doi kilometri de mănăstire.

„Acest sfânt locaş s-a clădit din temelie spre a fi chinovie de părinţi monahi şi fiindcă din partea femeiască putea să aducă vreun scandal monahilor vieţuitori acolo, de aceea sub grea legătură s-a oprit de la acest loc să mai treacă înainte, sub nici un chip, parte femeiască. Iar cele ce vor îndrăzni a trece să fie sub blestem şi toate nenorocirile să vie asupra lor, precum: sărăcia, gârbavia şi tot felul de pedepse, şi iarăşi celor ce vor păzi această hotărâre să aibă blagoslovenia lui Dumnezeu şi a smereniei noastre şi să vină asupra lor tot fericitul bine”, după cum spune legământul.

Muntele Athos

Poate cel mai cunoscut loc unde femeile nu au voie să păşească, Muntele Muntele Athos sau Muntele Sfânt, a devenit o destinaţie importantă pentru turismul religios, fiind loc de pelerinaj.

O tradiţie străveche numită avaton, care înseamnă „neumblat”, acţionează ca un fel de graniţă naturală a Sfântului Munte dincolo de care femeile nu pot trece. Pe insulă nu se află nici măcar animale de sex feminin, cu excepţia pisicilor, găinilor şi păsărilor sălbatice.

Legenda Sfântului Munte spune că atunci când corabia în care se afla Maica Domnului s-a apropiat de ţărm, toţi idolii din munte au căzut cu feţele la pământ, sfărâmându-se în mii de bucăţi. Maica Domnului a coborât pe mal şi, pentru că i-a plăcut locul, l-a binecuvântat şi L-a rugat pe Fiul ei să-i dăruiască aşezarea.

După ce le-a vorbit despre Hristos, botezându-i, Maica Domnului le-a spus locuitorilor de aici: „O, fii luminaţi, ascultaţi: acest loc a fost sortit mie de către Fiul meu şi Dumnezeul vostru. Voim însă, nu veţi mai rămâne mult aici, pentru că pe muntele acesta voi trimite bărbaţi din toată lumea, ca să vieţuiască în curăţie, după chipul îngerilor.“ Astfel, pe Muntele Athos este permisă prezenţa spirituală a unei singure femei: Maica Domnului.

Muntele Omine, Japonia

Nici liniştea călugărilor de pe muntele Omine, din Japonia, nu poate fi tulburată de femei. Numai bărbaţilor li se permite să vină în pelerinaj şi să escaladeze muntele pentru a vizita templul de aici. “Accesul femeilor interzis. Regulile Sfântului Munte Ominesan interzic accesul femeilor dincolo de această poartă, potrivit tradiţiilor religioase.

foto: Critical Thinking – blogger

Templul Ominesanji” este mesajul cu care sunt întâmpinaţi vizitatorii la începutul ascensiunii. De peste 1.300 de ani, lucrurile au rămas la fel, iar templul budist nu a a primit vreodată vizitatoare. Accesul femeilor a fost interzis pentru a le face mai uşoară misiunea spirituală călugărilor şi mai ales tinerilor ucenici care trebuie să lase deoparte tentaţiile lumii obişnuite.

Parcul Galaxy, Bavaria

Germania bifează şi ea o un loc în care femeile nu au acces, dar această măsură se aplică spre binele lor.

În parcul Galaxy, din Bavaria, sexul frumos nu are voie să se dea în toboganul X-treme FASER din cauza unor accidente în care femeile s-au rănit în zona genitală. În prezent se lucrează la conceperea unor costume de protecţie care să le permită reprezentantelor sexului frumos să se bucure de opţiunile întregului complex.

Templul Sabarimala, Kerala, India

Acest centru hindus de pelerinaj din muntele vestic Ghat al Indiei adaposteşte templul Sastha. Călugării au stabilit că orice femeie până la vârsta menopauzei, de regulă între 10 şi 50 de ani, nu are voie să intre în lăcaşul de cult, pentru că va întina locul.

Conform credinţei religioase, menstruaţia femeilor este sinonimă cu impuritatea. Tempul este un loc important de pelerinaj, cu o medie de 10 milioane de vizitatori anual.

Mormintele sacre de la Haji Ali Dargah Shrine, din Mumbai, India

Moscheea Haji Ali Dargah Shrine, din Mumbai, India, este vizitată zilnic de aproximativ 20.000 de turiști din toate colțurile lumii. Dacă în ceea ce privește religia nu sunt impuse condiții, ei bine, singurele persoane care nu au voie aici sunt femeile.

Nu puține au fost ONG-urile care de-a lungul vremii au evidențiat faptul că femeia este discriminată, însă guvernul indian nu a făcut nicio reglementare în acest sens.

Templele hinduse din Indonezia, India și Bali

Femeile aflate la menstruație nu au voie să intre în bisericile ortodoxe și în templele hinduse din Indonezia, India și Bali.

Nu se știe care este modalitatea de selecție și cum își dau seama călugării dacă o femeie este la menstruație sau nu. Cert este că reprezentanta sexului frumos, în acea perioadă a lunii, este considerată impură, necurată, motiv pentru care nu îi este permis accesul.

sursa:omofon.com

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.