Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Din medicina indiană Ayurveda-Turmeric cu miere. Cum să îl folosești corect

Tot mai mulți români au început să folosească turmericul ca și condiment, pentru aromatizarea și colorarea mâncărurilor. Alții sunt deja experți în prepararea laptelui de turmeric, și fani devotați acestei băuturi de aur, așa cum a mai fost numit.

Turmericul conține un ingredient activ esențial numit curcumă, studiat pentru 150 de boli și acțiuni terapeutice. Are proprietăți antioxidante, anti-inflamatoare și anti-carcinogene demonstrate științific.

Acest condiment oriental de culoare galben intens distruge bacteriile și întărește capacitatea naturală de apărare a corpului. Spre deosebire de antibioticele sintetice din farmacii, turmericul nu are efecte secundare negative asupra micro-florei intestinale. Din contră, combinat cu miere, turmericul îmbunătățește digestia și crește activitatea bacteriilor bune din intestin.

TURMERIC + MIERE = un antibiotic puternic

O combinație foarte simplă, uluitor de puternică din punct de vedere terapeutic este cea dintre turmeric și miere. În medicina indiană Ayurveda, acest amestec este considerat cel mai puternic tratament antibiotic. Un remediu natural valoros prea puțin cunoscut și utilizat la noi, pe care dorim să-l împărtășim cu voi.

• 1 lingură de turmeric pulbere
• 100 g de miere

Rețeta este foarte simplă. Amestecați aceste două ingrediente într-un borcănel și păstrați-l la frigider. Cei care suferă de alergii de sezon, mai pot adăuga la această rețetă 1 lingură de oțet de mere și 1 lingură de suc de lămâie sau 1 linguriță de coajă de lămâie. De asemenea, pentru a crește capacitatea de absorbție a turmericului, adăugați și 1 linguriță de piper negru măcinat.

Cum să îl folosești

Se poate bea ca un tonic zilnic, amestecând 1 lingură cu 1 cană de apă caldă, ceai sau lapte. La primele simptome ale unei gripe, răceli sau altă boală, preparați acest amestec și consumați-l zilnic, astfel:

  • Ziua 1 – câte ½ linguriță din oră în oră
  • Ziua 2 – câte ½ linguriță la 2 ore
  • Ziua 3 – câte ½ linguriță, de 3 ori pe zi

Înainte de a-l înghiți, țineți amestecul de miere și turmeric în gură, până se dizolvă complet. De regulă, după 3 zile de tratament, corpul se recuperează și simptomele dispar.

Acest remediu poate fi de asemenea folosit în tratamentul afecțiunilor respiratorii. Se ia câte ½ linguriță, de 3 ori pe zi, timp de o săptămână. Amestecul se poate adăuga în ceai sau lapte.

Potrivit medicinei indo-tibetane, turmericul poate fi folosit și conform acestor indicații:

  • Înainte de masă – pentru gât și plămâni
  • În timpul mesei – pentru sistemul digestiv
  • După masă – pentru colon și rinichi

Contraindicații

Acest remediu produce de asemenea un efect de reducere a tensiunii arteriale și a nivelului de zahăr din sânge. Din acest motiv, cei care suferă de hipotensiune sau diabet, sau urmează orice alt tratament medicamentos, trebuie să consulte medicul înainte de a urma tratament.

Persoanele care suferă de boli ale vezicii biliare nu trebuie să consume turmeric, deoarece poate provoca contracții musculare ale vezicii biliare.

Turmericul poate interacționa cu medicamente pentru subțierea sângelui, pentru diabet, sau pentru reducerea acidității la stomac. Dacă urmează să faceți o operație, nu luați turmeric cu 2 săptămâni înainte.

Deși este un supliment sigur, femeile însărcinate și cele care alăptează trebuie să ceară sfatul medicului înainte să consume turmeric.

Articol relatat de portalul lataifas.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.