DNA-ul face investigații la două mari bănci din România, bănuite că ar fi înșelat clienți minori și pensionari

banca_00524200

Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie vor descinde la două dintre cele mai importante bănci. Curtea de Conturi a descoperit mai multe nereguli grave şi a transmis totul celor de la DNA.

În urma unui control al inspectorilor Curții de Conturi la BCR BpL și Raiffeisen BpL, control extins ca urmare a unui audit efectuat la Ministerul Dezvoltării Regionale și Administrației Publice, a fost sesizată DNA cu privire la posibile deturnări și obținere ilegală de fonduri, anunţă hotnews.ro.

Potrivit Curții de Conturi, cei doi actori ai pieței au gestionat un mecanism prin care au acordat primele oferite de stat în mod ilegal și și-ar fi vândut produsele către minori și vârstnici, lucru interzis de lege.

Modelul de afaceri al băncilor pentru locuințe presupune că cei care economisesc 1.000 de euro pe an primesc de la stat 250 de euro, sumă la care se adaugă bonificația primită de la bancă.

Este pentru prima oară când în România sunt reclamate la DNA instituții bancare de către o autoritate a statului, mai spune sursa citată.

BCR arata intr-un comunicat remis HotNews.ro ca „nu exista o ancheta a DNA privind sistemul de economisire-creditare” si adauga ca bancile de locuinte au actionat in instanta Curtea de Conturi pentru interpretare abuziva a legii. Reactia bancii vine dupa ce HotNews.ro a scris ca exista doua sesizari ale Curtii de Conturi privind presupuse ilegalitati, deturnare si obtinere ilegala de fonduri, la doua banci pentru locuinte din Romania – BCR BpL si Raiffeisen BpL.

BCR mai arata in comunicatul citat ca „BCR Banca pentru Locuinte considera inexplicabila publicarea de catre Curtea de Conturi a informatiilor privind sesizari facute catre DNA privind functionarea sistemului de economisire creditare in sistem locativ, dupa ce DNA a declinat competentele de anchetare, certificand absenta unor fapte de coruptie care sa implice fonduri publice”.

sursa: stireazilei.comeconomie.hotnews.ro

sursa foto: b365.ro

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *