Durata maximă de viaţă a omului, stabilită de oamenii de știință

Deși pare greu de crezut, oamenii de știință pot spune acum că durata maximă de viaţă a omului este de 115,7 ani pentru femei și 114,1 ani pentru bărbați.

Profesorul John Einmahl și echipa sa, de la Departamentul de Econometrie de la Universitatea Tilburg, au colectat date de la 75.000 de oameni olandezi care au murit în ultimii 30 de ani şi cred că au găsit limita vieții umane, relatează iflscience.com.

Potrivit savanților americani, va trebui parcurs un drum lung pentru a găsi o excepție de la regulă.

“Este aproape imposibil să depășim 115 ani. E nevoie de 10.000 de lumi ca ale noastre care să se sfârşească cu un anumit un individ, într-un anumit an, care să trăiască până la 125 de ani – deci o șansă foarte mică”, a explicat și Jim Vaupel, specialist în îmbătrânire la Institutul Max Planck pentru Cercetare Demografică din Germania, care a subliniat însă nu limita de viață nu poate fi știută.

“Dovezile arată că nu există o limită. În prezent, echilibrul dovezilor sugerează că, dacă ar fi o limită, ea ar fi peste 120 de ani sau poate mai sus. Sau poate că nu există nici o limită”, a mai spus Vaupel.

autor: Ana Grama

Împăratul David spune altceva în Pslamul 89: ”Anii noştri s-au socotit ca pânza unui păianjen; zilele anilor noştri sunt şaptezeci de ani; Iar de vor fi în putere optzeci de ani şi ce este mai mult decât aceştia osteneală şi durere; Că trece viaţa noastră şi ne vom duce”

sursa: jurnalspiritual.eu

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *