Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Organismul trebuie să se pregătească pentru iarnă: alimente pe care să le consumi toamna

toamna

Toamna este anotimpul în care organismul trebuie să se pregătească pentru iarnă, să-şi refacă rezerva de minerale şi vitamine.

Este şi o perioadă în care poţi răci mai uşor, din cauza fluctuaţiilor de temperatură. Alimentaţia te poate ajuta să treci peste aceste neplăceri.

Supele hidratante- Supele facilitează o hidratare imediată. Cum legumele sunt ingredientul lor principal, supele reprezintă o sursă de vitamine şi minerale. În plus, unele legume sunt excelente contra gripei. Este cazul cepei. Morcovul este util pentru a preveni problemele cu vederea, datorită vitaminei A pe care o conține.
Condimentele care se folosesc pentru a da gust supei au și ele un rol important pentru creșterea temperaturii corporale.

De asemenea, usturoiul favorizează producerea de anticorpi.Ceaiul, remediu contra gripei- Infuziile ajută la menținerea unei temperaturi corporale ridicate. Multe dintre aceste băuturi au componente care favorizează și potențează funcționarea sistemului imunitar, precum ceaiul verde, care, datorită înaltului conținut de vitamina C, acționează ca antigripal natural.

De asemenea, ceaiurile sunt bune şi pentru detoxificarea corpului.
Fructele şi legumele, pentru imunitate puternică- Legumele și fructele proaspete protejează sistemul imunitar. Deși consumul lor nu garantează evitarea răcelii, creșterea aportului de vitamina C contribuie la o stare de sănătate mai bună. Specialiștii recomandă consumul fructelor și legumelor de sezon. Broccoli este o altă alegere bună, datorită vitaminei K.

Lactatele, pentru un plus de vitamine și minerale- Produsele lactate asigură menținerea unor niveluri optime de vitamina B și vitamina D.

Lipsa vitaminei B poate cauza anemie. Vitamina D reglează nivelurile de calciu din corp. Experții recomandă consumul de lapte de migdale, care, datorită conținutului mare de calorii, este o sursă de energie și reglează temperatura.

sursa: ziarulprahova.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.