Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Factorii cheie de care ar trebui să ţii cont și care te pot salva în caz de dezastru

Evacuările în masă duc la apariţia isteriei, iar majoritatea dezastrelor naturale nu necesită evacuare imediată, deoarece pot fi prezise, precum uraganele, sugerează un specialist. Însă există anumite lucruri de care pot ţine cont locuitorii oraşelor în cazul producerii unui dezastru brusc.

John Renne, director din cadrul Universităţii Atlantic din Florida, a declarat că, deşi evacuarea oamenilor nu este necesară în timpul dezastrelor naturale, oamenii ar trebui să fie pregătiţi pentru aceste cazuri. Conform Mail Online, Renne recomandă ca oamenii să rămână în casă.

În cazul anumitor atacuri precum sunt cele chimice persoanele sunt mult mai în siguranţă dacă rămân în interior. Chiar şi în cazul  atacului din 11 septembrie 2001 din New York doar o mică parte din oraş a fost evacuată. Conform specialistului, este mult mai adecvată evacuarea unor secţiuni ale oraşelor decât întregul oraş.

Iată o listă cu ce puteţi face în cazul unui dezastru:

1. Încearcă să rămâi în casă.

2. Însă fii pregătit să pleci cât de repede este nevoie.

În timpul dezastrelor ar trebui să ascultaţi programele de alertă locale şi să menţineţi legătura cu reţele sociale pentru urmărirea planului de evacuare.

3. Fă-ţi provizii suplimentare pe care să le ai la îndemână.

Este recomandat să aveţi suficientă apă şi mâncare neperisabilă pentru trei zile. De asemenea, ar trebui să aveţi o trusă de urgenţă care să conţină o lanternă, baterii, un kit de prim-ajutor, un încărcător solar pentru telefon. În cazul în care este pană de curent şi serviciile de telefonie nu sunt disponibile, un radio alimentat de putere mecanică este necesar pentru primirea alertelor de urgenţă.

4. Fii atent la ce se întâmplă în jurul tău.

În funcţie de dezastru este important să ştii cum să opreşti gazul, electricitatea sau apa din casă. Dacă eşti nevoit să părăseşti locuinţa, creează-ţi un plan de scăpare cu mai multe alternative în cazul în care unele sunt blocate.

5. Rămâi calm.

Calmul şi atitudinea pozitivă te vor ajuta în cazul unui dezastru.

sursa: jurnal.md

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.