(FOTO+VIDEO) Furnica-Glonț, insecta cu cea mai dureroasă înțepătură din lume

Paraponera clavata mai este cunoscută și sub denumirea de Furnica-Glonț deoarece mușcătura sa este echivalentul unui glonț care îți străpunge trupul. Cel puțin așa afirmă toți cei care au avut ghinionul ăa fie mușcați de teribila insectă sud-americană.
Paraponera clavata nu are mai mult de 18-25 de milimetri lungime dar veninul său este atât de puternic încât produce dureri groaznice care pot dura peste 24 de ore. Chiar și mușcatura sa este atât de violentă încât dacă mica insectă apucă o piatră sau un obiect pe care nu îl poate străpunge, forța imprimată maxilarelor sale o aruncă înapoi cu efectul unui recul.Deși ar părea un animal de care toți s-ar feri, furnica-glonț a devenit de-a lungul timpului un adevărat subiect de teste ale bărbăției la triburile amazoniene. A deveni bărbat într-o societate tribală așa cum este Setere-Mawe, implică un ritual care pe mulți i-ar face să fugă îngroziți. Câte 400 de furnici sunt fixate pe mănuși din frunze de palmier, mănuși care sunt apoi introduse pe mâinile tânărului neinițiat.

Acesta este obligat să îndure chinurile atroce timp de zece minute, vreme în care mâinile sale devin niște obiecte rigide de culoare neagră. Iar dacă acest test al bărbăției vi se pare violent, trebui spus că fiecare participant la ritual trebuie să repete experiența de nu mai puțin de 20 de ori. Uneori, ritualul de inițiere poate dura chiar și câțiva ani, perioada de vindecare după mușcăturile teribilelor insecte variind de la o persoană la alta.

Sursa: aliceboboc.wordpress.com

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *