Connect with us

Hi, what are you looking for?

Sănătate

Ghimbirul – beneficii pentru sănătatea femeilor

ghimbir

Ghimbirul este o rădăcină ce prezintă numeroase beneficii, fiind utilizat în mod tradițional de multe popoare datorită efectelor sale curative. Multe dintre acestea sunt esențiale pentru sănătatea femeilor, cum ar fi încălzirea picioarelor reci, creșterea libidoului în perioada de menopauză, prevenirea grețurilor în timpul sarcinii sau accelerarea metabolismului. 

Mai jos, vă vom prezenta beneficiile ghimbirului pentru femei, precum și diferite moduri în care poate fi consumat.

Ghimbirul

Ghimbirul (Zingiber officinale), folosit de veacuri în Orient, are un gust aparte. Este dulceag, revigorant și iute. Partea pe care o folosim este rizomul, datorită proprietăților sale.

Beneficii pentru sănătatea femeilor

Dacă mâncați ghimbir în mod regulat, vă bucurați de următoarele beneficii:

  • Antiinflamator și analgezic natural. Ghimbirul este recomandat pentru tratarea bolilor inflamatorii și dureroase, cum ar fi artrita, artroza, fibromialgia sau oboseala cronică.
  • Digestiv. Ajută la tratarea digestiei precare, flatulenței, gastritei, ulcerului gastric, diareei, etc. Vă protejează stomacul atunci când consumați alcool sau urmați un tratament medicamentos.
  • Infecții în gât. Ajută la tratarea infecțiilor și inflamațiilor gâtului și este foarte util atunci când îți pierzi vocea.
  • Greață și vomă. Este recomandat cu precădere în timpul primelor luni de sarcină, deoarece nu are efecte secundare nici asupra mamei, nici a fătului. Este și un adjuvant excelent în timpul chimioterapiei pentru tratarea cancerului.
  • Ajută la prevenirea răului de mare.
  • Oferă căldură. Îl recomandăm în special persoanelor răcite sau pentru consum în sezonul rece. În timpul perioadelor călduroase ale anului, ghimbirul favorizează transpirația.
  • Accelerează metabolismul. Ajută la îmbunătățirea funcției metabolice, fiind de foarte mare ajutor atunci când vreți să slăbiți.
  • Stimulează libidoul. Ghimbirul este un afrodiziac natural. Recomandăm prepararea unui amestec din ghimbir, scorțișoară pudră și miere, din care să luați o linguriță pe zi.
  • Previne bolile cardiovasculare și stimulează circulația. Însă, dacă luați medicamente, este posibil să interacționeze cu acestea. Este indicat să consultați medicul înainte de a consuma ghimbir.

Cum să îl consumați

Puteți să consumați ghimbir sub mai multe forme:

  • Rădăcină crudă. Puteți să o dați prin răzătoare și să o adăugați la diverse preparate.
  • Pudră. Consumul sub formă de pudră vă permite să controlați dozajul. Vă sfătuim să nu depășiți 2 grame pe zi și să consultați întotdeauna un medic.
  • Cristalizat. Ghimbirul cristalizat se găsește cu ușurință în ziua de azi în plafare, în magazine cu dulciuri sau produse dietetice. Rețineți că are un conținut ridicat de zahăr.
  • Infuzii. O infuzie fierbinte de ghimbir este ideală pentru persoanele sensibile la frig.
  • Suc proaspăt. Atunci când este folosit în cantități moderate, sucul proaspăt de ghimbir vă ajută să oferiți o savoare originală sucurilor de măr, ananas, morcovi, etc.
  • Ulei esențial. Dacă îl găsiți sub formă de ulei esențial, îl puteți folosi pentru masaje sau pentru picioarele reci. Amestecați-l cu o cremă hidratantă obișnuită și masați bine picioarele. În scurt timp, veți simți cantitatea mare de căldură pe care o emană.

Rețete originale

Puteți include ghimbirul în orice fel de rețete. Vă va ajuta, de exemplu, să oferiți o aromă proaspătă și suculentă torturilor, dulciurilor, prăjiturilor sau pâinii de casă. 

Puteți, de asemenea, să îl fierbeți cu lapte sau cu o băutură vegetală, adăugând scorțișoară, anason stelat sau curcuma. Veți obține o băutură picantă care vă va încălzi tot corpul.

În bucătăria japoneză, ghimbirul murat este folosit pentru a însoți preparatele cu sushi. Poate nu l-ați observat niciodată, dar arată ca o coală portocalie cu o aromă deosebită. Japonezii îl adaugă la masă pentru a-și curăța gura de gustul peștelui crud.

Ghimbirul cristalizat poate fi utilizat la decorarea într-o manieră originală a diverselor rețete de dulciuri. Puteți, de asemenea, să-l adăugați în ciocolată caldă. Lăsați-o să se răcească în frigider pentru a o folosi la prepararea unor dulciuri delicioase, cu o aromă fină, picantă.

Articol relatat de portalul dozadesanatate.ro.

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.