Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

”Horoscopul japonez” sau ce spune grupa sanguină despre tine

Când vrei să ghiceşti personalitatea cuiva de la prima întâlnire, îl întrebi ce zodie este. În acelaşi scop, japonezii sunt nerăbdători să afle grupa sanguină a unei persoane.

Fie că credem sau nu în el, horoscopul face parte din vieţile noastre. Ştim cu ce zodii ne înţelegem bine, cu ce zodii nu suntem compatibili şi care sunt cele mai încăpăţânate din cele 12 zodii. La japonezi totul e mult mai simplu. “Zodiile” lor sunt doar patru: grupele de sânge.

În loc de horoscop, grupele de sânge

Dacă mulţi dintre noi nici nu prea ştiu ce grupă de sange au, la japonezi această informaţie este importantă şi în viaţa privată, şi la serviciu. Se crede că grupa sanguină dictează personalitatea, drumul în viaţă, pasiunile etc. Când deschizi ziarul dai peste horoscopul grupelor de sânge, când citeşti o revistă pentru femei ţi se explică cu ce grupă eşti compatibilă.

Când faci o cunoştinţă nouă probabil că vei fi întrebată ce grupă de sânge ai, dar acelaşi lucrru se poate întâmpla şi la interviul de angajare pentru că mulţi japonezi cred cu tărie în grupa de sange, ba chiar unii din ei ajung să fie discriminaţi doar pentru că au o anumită grupă.

Grupa de sânge, motiv de discriminare

Conform unui reportaj BBC pe aceasta temă, cei cu grupa B sunt oaia neagră a zodiacului pentru că sunt egoişti şi dezordonaţi. Un bărbat le-a povestit reporterilor că, la o petrecere a firmei, sefa lui i-a poftit afară pe toţi cei cu grupa B.

Există chiar şi un termen special, burahara, care se referă la discriminarea bazată pe grupa sanguină. Deja acest tip de discriminare a devenit o reală problemă, iar oamenii nici măcar nu conştientizează acest fapt: există grădiniţe în care grupele sunt formate după grupa sanguină, antrenorii îşi aleg echipele după acelaşi criteriu, iar companiile nu angajează decât oameni cu anumite grupe de sânge.

Totul a început în anii ’30 când un profesor a venit cu această idee: personalitatea depinde de grupa sanguină. În următoarele decenii s-au făcut mai multe studii care au confirmat acest fapt, deşi astăzi psihologii nu mai sunt de acord. Ideea, însă, a prins rapid, astfel că de zeci de ani, japonezii trebuie să precizeze grupa sanguină când candidează la un loc de muncă sau când fac cunoştinţă cu o persoană.

Afaceri bazate pe grupele de sânge

Agenţiile matrimoniale au adoptat şi ele acest sistem pentru că fiecare femeie singură ştie ce grupă de sânge ar trebui să aibă partenerul ei ideal. Şi asta nu e tot. Sute de afaceri s-au conturat în jurul acestui concept, astfel că japonezii îşi pot alege guma de mestecat, sucul sau prezervativele în funcţie de grupa sanguină.

Cum a devenit acest concept atât de popular? În anii ’20, s-a descoperit că in Asia grupa B este cea mai frecventă, pe când la “albi” grupele A şi 0 sunt mai des întâlnite. Cum grupa B este caracteristică şi animalelor, s-a dedus că asiaticii sunt mai aproape de animale, deci mai jos pe scara evoluţiei. Bineînţeles că afirmaţia a stârnit indignare în Japonia şi, tot vorbind despre asta, oamenii au făcut din grupa sanguină un subiect de discuţii zilnice.

Astăzi, peste 90% dintre japonezi îşi cunosc grupa de sânge, în timp ce europenii şi americanii nu o consideră impoartantă decât atunci când au nevoie de transfuzie.

Ce spune grupa de sânge despre personalitatea ta

Grupa A

Eşti o persoană calmă, răbdătoare, sensibilă, timidă, dar şi încăpăţânată. Eşti o perfecţionistă şi încercarea permanentă de a te ridica la standardele auto impuse te epuizează. Iubeşti frumosul şi ai un simţ artistic pronunţat.

Reprezentanţi celebri: Adolf Hitler, George Bush Senior, Ringo Star, Britney Spears.

Compatibilităţi: cu A şi AB.

Grupa 0

Eşti o persoană extrovertită, sociabilă, pasională, încrezătoare în forţele proprii, ambiţioasă. Tânjeşti după atenţie şi îţi place la nebunie să simţi toţi ochii aţintiţi asupra ta. Pe de altă parte, eşti foarte geloasă şi ţii prea mult la aparenţe.

Reprezentanţi celebri: regina Elisabeta, John Lennon, Elvis Presley, Paul Newman.

Compatibilităţi: cu O şi AB

Grupa B

Eşti puternică, optimistă, imprevizibilă, încăpăţânată şi foarte hotărâtă. Dacă ţi-ai stabilit un drum, nimic nu te abate de la el. Eşti o singuratică şi nu îţi place să împarţi cu nimeni meritele. Preferi să trăieşti retrasă, te deranjează prea multă atenţie.

Reprezentanţi celebri: Paul McCartney, Mia Farrow, Leonardo Di Caprio, Jack Nicholson

Compatibilităţi: cu B şi AB

Grupa AB

Ai o personalitate dublă. Eşti calmă, raţională, puternică, dar şi timidă, nehotărâtă, retrasă. Eşti de încredere, responsabilă, îţi place să-i ajuţi pe ceilalţi, dar îţi pierzi controlul şi dai greş dacă primesti responsabilităţi prea mari.

Reprezentanţi celebri: Jackie Chan, Marilyn Monroe , John F Kennedy, Mick Jagger

Compatibilităţi: cu A, B şi AB.

sursa: unica.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.