Luați la cunoștință! De aici e posibil să plece TOTUL. Vom învăța un nou salut: „Adio, LIBERTATE!”?

cenzura-in-china

Google si Facebook au anuntat, marti, ca vor interzice site-urilor care publica stiri false sa foloseasca platformele lor pentru reclame.

Asta inseamna ca paginile web respective nu vor mai putea face bani din publicitate prin sistemul Adsense de la Google si nu vor mai putea plati pentru sponsorizarea articolelor pe cea mai mare retea de socializare din lume, transmite The Verge.

Decizia celor doua companii vine dupa ce gigantii IT au fost criticati ca nu au facut pasii necesari pentru a opri viralizarea unor informatii false, neverificate, in timpul campaniei electorale din SUA.

Indiferent ca raspandirea asa-numitelor „fake news” este facuta pentru a genera trafic sau pentru manipulare, acest lucru ne arata ca site-uri precum Facebook nu ar trebui folosite ca surse principala de informare.[1]

Unde își are originea această inițiativă? Hai să privim în „vechime”!

Companiile Facebook, Google și Twitter au convenit să șteargă de pe paginile lor de internet mesajele în germană care ar incita la ură în cel mult 24 de ore de la postarea acestora, anunță  Reuters și AFP, citând un anunț făcut de ministrul german al justiției, Heiko Maas, în legătură cu rezultatele unui grup de lucru creat în septembrie pentru a lupta contra propagării pe rețelele sociale a ideilor xenofobe în contextul valului de migranți din acest an.

De fapt, cererea guvernului german se referă la mesajele anti migrație.

Și la noi există o tradiție în acest sens: 

„Lucian Mandruta listeaza, pe propriul blog, o serie de site-uri obscure in limba romana care promoveaza mesaje ale „propagandei ruse”, care, scrie el, vrea „sa-i faca pe romani sa-i urasca pe arabi (si pe straini in general) si sa-i aduca la un nationalism online isteric”. „Cine finanteaza propaganda straina de pe site-urile fantoma in limba romana?” se intreaba Mandruta.”, scria hotnews.ro.

Și mai departe: „Anunţat iniţial ca un proiect legislativ care îşi propune să facă curăţenie pe Internet, acum iniţiatoarea legii, senatorul PSD Olguţa Vasilescu, spune că aceasta se va referi în special la site-urile mass-media. Pe de altă parte, la nivel internațional se pune problema desființării anonimatului pe Internet.”, scrie cotidianul.ro.

Să nu se ajungă la: „Nu ne place ce ați scris despre noi, vă închidem”.

Concluzia o trageți singuri, sunteți oameni inteligenți, fără îndoială. Bucurați-vă de libertate, cât o mai aveți!

cenzura

sursa: [1] ziare.com 

loading...

De asemenea, ai putea dori...

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *