Connect with us

Hi, what are you looking for?

S.O.S.

Metodele prin care substanțele toxice pot fi eliminate din organism în mod natural

foto: wakeup-world.com

Potrivit Organizației Mondiale a Sănătății (OMS) și a mai multor studii, plumbul, mercurul, cadmiul și arsenicul sunt cele mai periculoase patru metale grele când vorbim despre sănătatea noastră. În 2003, cercetătorii au remarcat faptul că, deși acum știm că expunerea la aceste metale poate fi periculoasă, ea continuă și este chiar în creștere în unele părți ale lumii.

Ne putem proteja sănătatea, pe de o parte, reducând expunerea la metale grele și pe de altă parte, prin luarea de măsuri pentru a îndepărta orice metale grele care își fac drum către “interiorul nostru”.

Consuma glutation

Glutationul este un antioxidant care ajută la protejarea împotriva intoxicării cu metale grele. Un studiu din 2004 a aratat că glutationul (GSH) protejează ficatul atunci când acesta este expus la mercur și crom. Sursele acestui nutrient îl reprezintă legumele și fructele proaspete (nu fierte), în special sparanghel, broccoli, avocado, suc de fructe și spanac. Puteți încerca, de asemenea, suplimente de N-acetil cisteina (NAC) și acid alfa lipoic.

Consumă varză acră și probiotice

Aceste bacterii susținătoare ale stării de sănătate “prind în capcană” și metabolizează metale grele astfel încât aceastea nu pot afecta organismul.
Un studiu din 2014, de exemplu, a constatat că iaurtul conține probiotice care protejează copiii și femeile însărcinate împotriva expunerii la metalelor grele – în specificial, mercur și arsenic.

Consumă grăsimi sănătoase

Acestea ajută corpul să proceseze și să elimine metalele grele toxice. Fără suficiente grăsimi, metalele grele “hoinăresc” prin organism, acumulându-se în țesuturi. Luați în considerare un supliment de ulei de pește de calitate, precum și faptul că el poate furniza acizi grași omega 3 sănătoși, fără conținutul de mercur continut de pești.

Încearcă seleniu

Oricum avem nevoie de acest mineral, iar studiile au arătat că acesta poate ajuta la diminuarea efectelor toxicității metalelor grele. Un studiu din 2008, de exemplu, a constatat ca adăugarea seleniului în dietă elimină semnificativ toxicitatea determinată de expunerea la metale grele.

Consumă multă apă

Rinichii au nevoie de apă pentru a elimina reziduurile din sistem.

Antioxidanții

Fructele și legumele bogate în antioxidanti pot ajuta la protejarea celulelor față de afecțiunile ce pot fi cauzate de metalele grele. Vitamina C și E sunt antioxidanti puternici specifici pentru protejarea împotriva afecțiunilor oxidative cauzate de metale grele.

Fibrele

Fibrele ajută mobilitatea alimentelor prin tractul digestiv, reducând riscul absorției metalelor grele.

Grijă față de ficat
Acesta este centrul principal al îndepărtării reziduurilor din organism. Consumați cât mai multe alimente care îi ajută buna funcționare, ca ceapă și usturoi, sfeclă roșie și anghinare.

Minerale de admisie
Minerale ca: zincul, fierul, calciul, seleniul, toate ajută la blocarea absorției de metale toxice, ca: plumbul și cadmiul. Asigurați-vă că dieta dv. zilnică, conține suficiente cantități de minerale sănătoase. Sursele includ: ciuperci, cereale integrale, nuci de Brazilia.

sursa: suntsanatos.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.