Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Mistere acoperite de apele mărilor și oceanelor

foto: ILoveIndia Buzz

Triunghiul Bermudelor si-a castigat notorietatea prin multele disparitii misterioase de nave care incercau sa-l tranziteze. Dar acest loc plin de necunoscut nu este singura zona geografica ce detine secrete intunecate sau fenomene aparent paranormale. Evenimente similare au fost raportate si in alte locuri ale lumii.

Triunghiul Bermudelor, o regiune din vestul Oceanului Atlantic de Nord, localizata intre puntele Bermude, Florida si Puerto Rico, are o reputatie de lunga durata din pricina barcilor, navelor si chiar a avioanelor disparute miraculos. Unii sustin chiar ca aici se afla o poarta de trecere in alta dimensiune, altii ca este un „hotspot” al civilizatiilor extraterestre care sunt si autorii evenimentelor mentionate.

Totul a inceput in 1945 cand 5 avioane ale Marinei SUA au disparut in timpul unui exercitiu de antrenament. Inainte de a pierde semnalul radio, un mesaj din partea conducatorului de grup creeaza si astazi nedumerire vorbind ceva despre o apa alba. Cei 14 aviatori nu au mai fost niciodata gasiti. Un avion de cautare cu 13 oameni la bord a fost lansat in cautarea epavelor. Dar in mod inexplicabil, si acesta a disparut fara urma.

De atunci, disparitiile au inregistrat numeroase nave printre care se numara si un petrolier, SS Marine Sulphur Queen, cu 39 de oameni la bord, dispatut in 1963. Ulterior, Triunghiul Bermudelor a fost gasit vinovat sau s-a presupus a fi si pentru alte vapoare disparute in vremuri anterioare, asa cum e cazul lui Collier USS Cyclops cu 309 de membrii ai echipajului, in 1918.

Marea Sargaselor

O mare fara tarmuri, asa se prezinta Marea Sargaselor, o regiune in mijlocul Oceanului Atlantic de Nord, inconjurata de curenti oceanici. Acesti curenti depoziteaza aici plante marine si gunoi. Din cauza acumularilor de alge si a curentilor, un alt lucru straniu se intampla. Apa este calda si calma, in ciuda imprejurimilor oceanului care este rece si instabil. Acest calm straniu contribuie la misterul zonei, aici fiind gasite mai multe nave aflate in deriva prin apele sale pasnice. In 1840, nava comerciala Rosalie strabatea Marea Sargaselor. A fost gasita mai tarziu fara niciun membru al echipajului plutind in deriva.

Disparitia a fost pusa de unii pe seama plantelor carnivore din mare care se presupune ca ar fi devorat intregul echipaj.

Marea Diavolului

Aflata in apropierea Japoniei, in Oceanul Pacific, la 60 de mile mai la sud de Tokyo, regiunea este cunoscuta drept Triunghiul Bermudelor din Pacific. Legendele japoneze despre dragoni au determinat si un alt nume, acela de Triughiul Dragonului.

In timpul anilor 1980, Charles Berlitz, a publicat o carte cu numele de Marea Diavolului, in care descrie o serie de fenomene paranormale intalnite in zona.

Intre anii 1952 si 1954, au pierit aici 5 nave cu un efectiv de 700 de oameni, zona fiind declarata periculoasa. S-au raportat si alte numeroase disparitii de nave comerciale sau de pescuit. Ulterior, oficialitatile japoneze au declarat ca disparitiile sunt datorate conditiilor meteo nefavorabile si pirateriei si nu unor fenomene paranormale. In ciuda acestor declaratii, localnicii considera in continuare aceasta mare ca fiind atat periculoasa cat si stranie.

Triunghiul Michigan

Locul misterios se afla in Lacul Michigan, intindere de apa imprejmuita de statele Illinois, Michigan, Indiana si Wisconsin. Aici au fost raportate disparitii de nave si avioane imreuna cu echipajele lor. Persoane care l-au tranzitat pe apa sau in aer vorbesc despre accelerarea sau diminuarea scurgerii timpului.

In 1937, disparitia lui George Donner din barca sa a stabilit reputatia de loc misterios al lacului. In timp ce efectua o cursa de rutina pentru livrarea unei cantitati de carbune, capitanul Donner a dat ordin unui subaltern din echipaj sa-l trezeasca atunci cand nava va ajunge in port. Cand a venit sa-l trezesca, dupa 3 ore, marinarul a fost surprins sa gaseasca usa cabinei incuiate in interior, dar Donner disparuse.

In 1950, cursa Nortwest Airlines 2501 a disparut fara urma in timp ce trecea pe deasupra Triunghiului Michigan, efectuand zborul de la Seattle la New York. Aeronava nu a fost gasita niciodata la fel cu nici o urma din cei 58 de pasageri aflati la bord. Totul in ciuda cautarilor amanuntite a navelor specializate.

sursa: privireinviitor.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.