Connect with us

Hi, what are you looking for?

Dezvăluiri

Nu mai căutaţi sursele nenumăratelor cazuri de cancer! Vă mai aduceți aminte de Cernobâl?

CHERNOBYL

Acum 30 de ani, pe 26 aprilie 1986, al patrulea reactor de la Cernobil exploda declansand cea mai mare catastrofa industriala din toate timpurile.Ce nu stie multa lume insa este ca intre 1947-1963 au avut loc nu mai putin de 75 de Cernobiluri, in medie cam 3 pe an…

 Cand, cum si de ce? 

La Cernobil, timp de 10 zile s-a emis in atmosfera echivalentul radioactivitatii a 400 de bombe de la Hiroshima, mare parte a norului toxic trecand direct deasupra Europei. Conform Academiei Ruse de Stiinte Medicale, 212.000 de oameni au murit pana acum ca o consecinta directa a dezastrului de la Cernobil. O imensa zona a fost ingradita si este in continuare interzisa, desi oamenii au inceput sa se intoarca treptat acolo (2000 de persoane locuiesc deja in orasul Cernobil).

cernobil

Mai interesant este ca flora si fauna locala, puternic afectate initial, isi revin intr-un mod spectaculos. Padurea incepe sa puna stapanire pe fostul oras ultramodern Pripyat, construit pentru muncitorii de la reactor doar la cativa kilometri de uzina. Contaminarea animalelor si plantelor a inceput sa scada simtitor, iar biodiversitatea a inceput sa creasca la fel de spectaculos. Cerbi, caprioare, rasi, mistreti, lupi si alte specii de animale incep sa populeze zona. Din 270 de specii de pasari care traiesc in zona, 180 fac din nou pui. Practic, in urmatorii 20 de ani zona interzisa din jurul Cernobilului va deveni, dintr-o zona-dezastru, un paradis al florei si faunei salbatice.

Nivelurile de radiatii insa cresc in copaci, 18 specii de pasari au suferit mutatii si panza freatica de mare adancime a inceput sa fie contaminata cu materiale radioactive. Cu alte cuvinte, desi la suprafata lucrurile pot incepe sa para normale, zona ramane una extrem de periculoasa. Freaky.

MITURI si REALITATI

Lumea este in continuare marcata de Cernobil, desi daca ar arunca un ochi asupra statisticilor experimentelor nucleare atmosferice ar avea de ce sa se ingrozeasca. S-a vorbit si se va vorbi atat de mult despre acest accident, incat este trecuta cu vederea o realitate si mai sumbra. Spuneam ca radioactivitatea emisa de explozia de la Cernobil se compara cu 400 de bombe de la Hiroshima.

Pentru comparatie, doar in cinci luni din anul 1957 americanii au efectuat 29 de explozii nucleare atmosferice in desertul Nevada, in operatiunea Plumbbob. Insumand 344 de kilotone, ele au fost echivalentul a 18 de bombe de la Hiroshima. In 1961, ca sa nu fie mai prejos, rusii au detonat cea mai mare bomba nucleara testata vreodata, numita Bomba Tsar, de 50 de megatone, adica de 2500-4000 de ori mai mare decat explozia de la Hiroshima (in functie de tipul de masuratoare).

cernobal 1

Dar americanii au efectuat un numar total de 331 de teste nucleare atmosferice (si vreo 723 subterane, dar pe ele nu le luam in calcul), iar rusii au facut si ei 214 de teste nucleare atmosferice (si alte 755 subterane). Doar bombele aruncate in atmosfera de rusi au insumat peste 223.845 de kilotone, adica echivalentul a 11.200 de bombe de la Hiroshima. Experimente nucleare atmosferice au mai facut si englezii, chinezii si francezii, asa ca grosso-modo omenirea a aruncat in atmosfera in ultima jumatate a secolului XX peste 30.000 de bombe de tip Hiroshima.

Adica de 75 de ori mai mult decat la Cernobil. Sau trei Cernobiluri pe an, in cei 20 de ani de experiente nucleare aeriene. Si elementele radioactive aruncate in atmosfera ajung in cele din urma tot la noi, si in noi. Bineinteles, lucrurile sunt mai complicate decat atat, iar proximitatea Cernobilului de zonele foarte dens locuite din Europa a facut ca impactul acestei explozii sa fie mult mai vizibil decat celelalte. Totusi…. 75 de Cernobiluri in 20 de ani de teste atmosferice!!

Ca sa va dati seama in ce hal si-au contaminat americanii propriul teritoriu, aruncati un ochi pe harta de mai jos.

 Caderile radioactive in USA

Este imposibil de estimat numarul de oameni afectati de pe urma testelor nucleare, desi unele studii aratau ca numai in Statele Unite peste 15.000 de oameni au murit ca o consecinta directa a materiilor radioactive atmosferice rezultate de pe urma testelor.

Pe 26 aprilie toata lumea va vorbi, din nou, despre Cernobil. Poate veti sti ce sa le raspundeti.

sursa: zvoner.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.