Connect with us

Hi, what are you looking for?

Actualitate

O fi acesta SEMNALUL pentru ”omuleții verzi”? Un tren ”CULTURAL” crește tensiunile dintre KOSOVO și SERBIA !

serbia-kosovo-465x390

Vom vedea dacă temerile Președintelui Bulgariei au fost întemeiate. Serbia primește asistență militară și tehnică de luptă de la ruși. Se pare că acest tren ”frumos colorat” este preludiul la apariția unor omuleți verzi, de data aceasta, sârbi.

Kosovo a oprit un tren sârbesc să treacă granița dintre cele două state, existând temeri că urma să fie aruncată în aer linia ferată.

Calea ferată de la Belgrad spre nordul Kosovo, era anunțată ca o legătură importantă de transport între fosta provincie sârbă, Kosovo, și Serbia.

Sloganul „Kosovo este Serbia” era pictat pe tren și voia să reprezinte „o sărbătoare a moștenirii culturale”.

Dar autoritățile kosovare (Kosovo și-a declarat independența de Serbia, în 2008 – n.r.) consideră că este vorba despre o provocare, scrie BBC.

Trenul de fabricație rusească a fost decorat în interior cu imagini din mănăstirile ortodoxe sârbești din Kosovo, iar însoțitoarele de bord, din tren, erau îmbrăcate în culorile naționale ale Serbiei.

„Este o expoziție mobilă, care prezintă moștenirea noastră culturală”, a declarat Marko Djuric, șeful biroului guvernamental pentru Kosovo, din Serbia, înaintea acestei călătorii.

Xhandarmeria-565x375

Trenul urma să călătorească de la Belgrad la Mitrovița, în nordul Kosovo, unde trăiesc cei mai mulți dintre sârbii care au rămas în Kosovo. În prezent, este o călătorie pe calea ferată, indirectă, de 10 ore de la Mitrovița la Belgrad, dar Serbia speră să restabilească o legătură feroviară directă.

Nici Serbia, nici Rusia, la fel ca alte state printre care Slovacia, Spania și România, nu recunosc independența Kosovo, declarată la 9 ani de la războiul dintre separatiști și guvernul de la Belgrad.

Premierul sârb,  Aleksandar Vucic, a cerut ca trenul să oprească la Raska, de partea sârbă a graniței, spunând că forțele speciale kosovare încearcă să arunce în aer linia ferată. Sârbii au acuzat kosovarii că doreau să-l aresteze pe mecanicul trenului, dacă garnitura ar fi trecut frontiera, dar Priștina a negat acuzațiile.

Premierul kosovar, Isa Mustafa, care a contactat ambasadele UE și SUA, și-a exprimat îngrijorarea țării sale: „Cred că întoarcerea trenului este cea mai bună acțiune, iar intrarea sa pe teritoriul Republicii Kosovo, suverane și independente, nu va fi permisă”.

Vucic a acuzat Kosovo că a reacționat exagerat și a spus, într-o conferință de presă, că a oprit trenul pentru a dovedi „că vrem pace”. „Am trimis un tren, nu un tanc (n.r. deocamdată  )”, a explicat el.

sursa: evz.ro

Click to comment

Leave a Reply

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

You May Also Like

Actualitate

O tanara doctorita relateaza dramele prin care trec rezidentii din spitale. „Nu ne-a tras nimeni de maneca sa ne spuna cat de batjocoriti o...

Generale

Daniela Ciurea este asistentă în Timișoara, la Clinica de Chirurgie Vasculară a Spitalului Județean. Lucrează cu drag aici, dar a încercat să-și facă un...

Sănătate

Potrivit sanatate.findtalk.biz, Vigantolul, asa-zisa vitamina D nu este o vitamina ci este un hormon care duce la calcifieri necontrolate in organism, la rahitism, la dereglarea...

Dezvăluiri

Fără îndoială că momentul 1968 nu trebuie uitat. A fost un moment de cotitură pentru România socialistă, unul care ne-ar fi putut costa independența...

Copyright © 2020 ZoxPress Theme. Theme by MVP Themes, powered by WordPress.